Att banka ut fläskfilé, lägga på en god fyllning (gärna med ost) och sedan rulla ihop innan köttet tillagas - det är ett relativt enkelt och bra sätt att få smak på det ganska snälla köttet
Lägg i den strimlade purjolöken. Pensla smördegen med ägg och ställ in den i ugnen till den är lite gyllenbrun ca 10-20 minuter beroende på vilken ugn man har. 1 st ägg , till pensling. 1 st fläskfilé(er) , ca 500g
Ugnsbakade paprikor fyllda med krämig och god linsröra. Fläskfilé med ugnsrostad potatis. Koka äggen (antal minuter beror på önskad konsistens) och skiva upp dem
Vi har ätit kall, asiatisk nudelsallad med kall, asiatisk fläskfilé (världens bästa bjudmat till bufféer, ni hittar den här) och inte alls de italienska köttbullarna på bilden ovan med pasta och tomatsås
Lägg dem ovanpå grönsakerna i formen tillsammans med skivad paprika. Låter konstigt kanske att vi som äter så mycket ägg inte ägt en enda äggkopp förens nu, men så är fallet