Denna söndagsmiddag kom till genom att jag improviserade av det jag hittade i kylen, det blev grillad fylldcitronkyckling med ugnsrostade grönsaker och visade sig vara lyckat
Citronkyckling med oliver (4 pers). . Jag har en tid letat efter en kokbok med recept från Afrika. Boken heter Africa on my mind och är skriven av Marcus Samuelsson
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Lårfileerna bankade jag ut lätt med köttklubba och fyllde dom sedan med pesto, mozzarella, basilika och soltorkade tomater innan jag rullade ihop dom med bacon runtom
Risotto med getost, tomat och basilika med citronkyckling och vinägrett. Risotto. Jag älskar det. Krämig, som bara sjutton, och som går att variera i det oändliga
Den sjätte september fyllde jag år (hurra. Som vanligt när det blir sommarvarmt kom mitt sug efter sallader igång rejält och jag hittade på en ny sommarfavorit som jag fortfarande har matdrömmar om – så tokigt god var den med buffelmozzarella, pekannötter, citronkyckling och bigaråer, mmm
Nu är grytornas tid här, fram med lergrytan. Vilket hjälpmedel i köket. Ingredienser. 1 hel kyckling 2 msk smör&rapsolja 2 st morötter, fint tärnade 2 palsternackor, fint tärnade ca 50 gr rotselleri, fint tärnad 2 st gul lök(ar), fint hackad 4 st vitlöksklyfta(or), fint rivna ¼ röd chili utan frön, fint hackad 1 citron, zest och saft 1 kruka färsk timjan 2 msk olja salt och svartpeppar
Recept. Oscar Björklund. mån, 2013-08-12 20. 34. 60min. (1). Skär potatisen i fjärdedelar och lägg i en långpanna häl över lite olja salt, peppar och rosmarin och blanda om