Jag fyllde min med hemgjort kryddsmör och kryddade med dragon, svartpeppar och chili. En bit benfrikotlett kan man göra mycket olika maträtter av, idag fick det bli en helstekt variant
Men de absolut godaste kotletterna, vare sig du köper dom med ben eller benfria är dom som får bräsera i en god buljong så dom blir riktigt möra, smakrika och saftiga
8 benfriakotletter10- 13 potatisar av mjölig sort2 vitlöksklyftorSaltGrovmalen svarpepparGrillkrydda med chiliMargarin5 dl vispgrädde1-2 dl standardmjölkStek kotletterna tills dom fått fin färg
benfriafläskkotletter. Medan detta puttrar så bankar du ut fläskkotletterna. När fyllningen kokat ihop ordentligt lägger du fyllningen på kotletterna och viker ihop dem och fäster med tandpetare
När veckorna är fyllda som mina är för tillfället, så är det mer viktigt än någonsin för mig att middagsmaten vi äter ska gå snabbt och smärtfritt att laga, men inte smaka mindre bra för det
Denna gång försökte jag hetsa upp några fläskkotletter. Själv tycker jag fläskkotletter kan vara allt från hur goda som helst till rätt tråkiga beroende på hur dom handlades
På vardagskvällar eller när man har bråttom känns inte den kompakta steken som ett direkt lämpligt alternativ, för att dra ner på tiden men fortfarande ha kvar samma goda smak kan jag tipsa om att istället använda benfrifläskkotlett
Banka ut kotletterna med hjälp av en kötthammare, eller en kavel. Salta och peppra kotletterna lätt. Vänd först kotletterna i mjölet och sedan i äggvipset
Rulader fyllda med katrinplommon som sedan serveras med kokt potatis, kokta morötter och en galet god gräddsås - mycket mer söndagsmiddag än så kan man knappast begära
Stek och krydda kotletterna så dom får en fin färg. Häll över vatten nästan så det täcker kotletterna. Häll på lite av skyn som blir kvar över potatis och kotlett