4 stora bakpotatisaren påse salladslök,hackad, det vita plus lite av det grönaett paket bacon4 dl riven västerbottenosten halv medelstor sötpotatis1 eller 1,5 burk creme fraichesalt,pepparBörja med sötpotatisen. Lägg bakpotatisarna på en plåt eller i en form och sätt in i ugnen i ca 1 timme eller tills potatisarna är mjuka. 4 stora bakpotatisar
Middagen bestod av utskuren biff som grillades, fylldabakpotatisar, en grönsallad och två såser. Min variant av Sverigeskafferiets potatisar4-5 port4 st bakpotatisar2 dl cremé fraiche1 dl Sverigeskafferiets tomat & rostade vitlökssås1 dl riven VästerbottenostFlingsalt Nymald svartpepparTvätta potatisarna, stick ett hål i skalet, baka i ugnen ca. 4 st bakpotatisar
Jag tänkte på det här med bakpotatis, eller säger ni bakad potatis. När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…
Rulladerna serverades med sås på baserat på grädden som de sjudit i, några rejäla klyftor av ugnsbakad bakpotatis, klassisk rödkål samt en topping av granatäpplekärnor som fick ge den sista touchen i form av syrlighet och lite krisp
Rulladerna serverades med sås på baserat på grädden som de sjudit i, några rejäla klyftor av ugnsbakad bakpotatis, klassisk rödkål samt en topping av granatäpplekärnor som fick ge den sista touchen i form av syrlighet och lite krisp
4 st bakpotatis. Tvätta potatisarna noga och stick några hål med en vass kniv. Baka dem i mikrovågsugn på full effekt i cirka 10–15 minuter eller mitt i ugnen på 225 grader i cirka 1 timme