Degen till vänster & mitten är fylld med soltorkadetomater, feta och hackad färsk basilika. strimlande soltorkadetomater i olja riven ost feta i småtärningar mozarella hackad färsk basilika (eller någon annan krydda) strimlad salami hackade oliver Smula jästen ner i en bunke
5-6 soltorkadetomater i olja i tunna strimlor. Assistenten rekommenderas. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt vetesurdeg, rapsolja, honung och det mesta av mjölet
- Fetafyllda minicigarrer Supersmarrig fingermat. Skiva baguetten i sneda skivor. Blanda samtliga ingredienser, utom citroner och soltorkadetomater, till en marinad
I kväll så gjorde jag kyckling som fylldes med en god fetaostfyllning. Skär ett snitt som nästan går hela vägen igenom varje filé (det ska bli som en "baguette" som man kan fylla med fetaosten)
Mattias gjorde mumsiga välfylldabaguetter till middag, han fyllde dem med bla. Märks att de hade cafédel på Frasses då han jobbade där, baguetter, hamburgare och tunnbrödsrullar kan han extra bra
Hej mina älskade vänner ♥. Har ni haft en fin påskhelg. Jag vet inte riktigt hur vädret varit i övriga Sverige, men hos oss har det varit helt magiskt och alldeles perfekta vårvinterdagar
Skär tomaterna i strimlor och blanda med ruccola. Småbruschetta med kantareller och västerbottensost1 baguettevästerbottensostkantarellersmörpersiljaSmörstek kantarellerna. Skiva baguetterna och lägg dem på en ugnsplåt, bred på smör, 200 grader i ca 15 min. Potatissallad med parmesan och valnötterca 8-10 pers1,3 kg potatis1 påse ruccola8 soltorkadetomater1 knippe grön sparris1 gäng ärtskidor1 ordentlig näve(eller 2) valnötter100 g grovriven parmesandressing. Ansjovisfyllda Västerbottensostkrustader1 pkt krustader, ca 15-20 st 100 g västerbottensost, riven 1 st ägg 1 dl vispgrädde salt vitpeppar 1 st gul lök, liten 1 msk smör 2 msk strösocker 1 burk ansjovisfiléer, liten 1 knippe dill Sätt ugnen på 150°. Kantarellsallad med soltorkadetomater och ädelostmangoldblad1 kg färskpotatis1 schalottenlöksmörolivolja drygt 1/2 kg färska kantareller1/2 dl balsamicovinäger1dl persilja300 g gula och röda cocktailtomater (halverade)200g soltorkade i olja150 g rucolaekologisk nordisk Blue (ädelost). -Mama Skogly ♥ 1 baguette