Sätt sedan in plåten i ugnen och låt gå tills du tycker rotsakerna är lagom mjuka. När rotsakerna är färdiga stänger du av ugnen men låter plåten stå kvar i ugnen medans du gör klart resten
Makronilåda med grönkål och rotsaker4 port120 g fullkornsmakaroner200-300 g grönkål 2 stora morötter1 stor palsternacka1 bananschalottenlökolivolja1/2 stor burk kokosmjölkflingsaltsvartpepparostKoka makaronerna
ROTSAKER. Strimla rotsakerna med potatisskalare eller tunt med kniv. Tänk på att använda en termometer för att vara säker på oljans temperatur och tillsätt sedan rotsakerna försiktigt
I helgen lagade jag till en fantastiskt nyttig köttfärsgryta med kål och rotsaker i Crock-Pot. Den här grytan är dessutom maxad med andra vitaminrika rotsaker som potatis och morot
lite frysta gröna bönor. Istället blev det klyftpotatis som fick steka i ugnen med lök och kött, rotsaker och gröna bönor – ett klart smart sätt att hand om rester
Med rotsaker och chiafrön får du i dig både fibrer, vitaminer och mineraler. Skala alla rotsaker. Riv samtliga rotsaker och fördela vitlöken tillsammans med resten
Skala och koka potatis och rotsaker. Lägg den kokta potatisen och rotsakerna i en smord ugnsform. Salta och peppra torskfilén och lägg den ovanpå rotsakerna
Lägg rotsaker, äppelklyftor och resterande katrinplommon i formen runt fläskkarrén och häll på rapsolja, lagerblad och buljong (5 dl vatten+ 2 msk grönsaksbuljong). 250 g Gröna Ärtor Frysta