I med tomatpurén, vin, timjan och musslor. Ta bort de musslor som inte öppnat sig. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta)
Gratinerade musslor med parmesanost. Dela musslorna, lyft av den skalhalvan som är tom och kasta den. Strö ut ett lager grovt salt i en ugnsfast form och lägg ner musslorna
Vi använder nästan uteslutande frystamusslor som vi köper i mataffären, ICAs är väldigt bra. Musslor är finfina grejor det, i alla fall om ni frågar oss som äter de goda blötdjuren mer än gärna
Startade med lite seafood i form av musslor och calamare som alltså är rensad minibläckfisk. När musslorna öppnat sig så plockar du upp dem och låter dem vila, spara kokspadet
Lägg ner fisk och musslor i grytan. Kasta musslor som inte har öppnat sig. Lägg sedan i musslorna. 450 g blåmusslor med skal. 450 g blåmusslor med skal
Jag hade lite torsk i frysen (tyvärr hade jag blivit tvungen att frysa in fin färsk torsk som jag inte hann ta hand om för några veckor sedan) och musslor i kylen så jag bestämde mig för att göra en variant av min mammas klassiska recept