en påse frysta jordgubbar (500g)1 dl skivad rabarber (tog det mest för att jag hade, men det går lika bra utan, minska då något på sockret)1 dl syltsocker med pektin1 vaniljstång1limekoka upp jordgubbar, rabarber, socker, urskrapad vaniljstång - både frön och stång, samt finrivet skal från en halv lime
Tina jordgubbarna lite om de är frysta. Raw jordgubbsmarmelad. Själv tycker jag jordgubbarna är tillräckligt söta i sig (trots att de är frysta), så det räckte med ½ tsk honung
Till det har jag idag förberett en supergod äpple- & jordgubbsmarmelad. 200 gr jordgubbar (Jag använde frysta). 1 äpple 200 gr jordgubbar (Jag använde frysta)
Om du som jag använder frysta jordgubbar kan du tina dom lite lätt innan du mixar. Att äta jordgubbsmarmelad på nybakat bröd, det är då ren och skär matlycka i mina ögon
Jordgubbsmarmelad, recept här (klick). 1 dl frysta hallon alt. 1 dl frysta hallon. En härlig smoothieskål fylld till bredden (bokstavligen) med choklad – och hallonsmoothie
Jordgubbsmarmelad med lime och vanilj Ingredienser400 g frysta jordgubbar0,5 vaniljstång1 dl syltsocker1 lime Gör såhär Skär jordgubbarna i mindre bitar och dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. 400 g frysta jordgubbar
Här ligger Jordgubbarna styckefrysta med ett bakplåtspapper på frysbrickan. Vågade inte chansa på att frysa dem i de kartonger som de var packeterade i
Rabarb och jordgubbsmarmelad. Då tar vi och kör ett rabarbervarv igen då, idag är turen kommen till vår senaste marmeladkokning som inte bara innehöll rabarber utan också lite jordgubbar och vanilj
Nu är det sista svängen med "gubbar" i svärisarnas land och jag plockade lite nu på morgonen. I den här boken av Elisabeth Johansson hittade jag ett roligt marmeladrecept som jag har kokat ihop