Hjortron med vaniljbavaroise och basilikagelé – hör hur det låter. Hjortronbotten. Fördela hjortronen mellan fyra lämpliga serveringsglas, jämna ut och ställ in i frysen i någon timme
som du vill, men gärna färsk passionsfrukt, frysta tinade hjortron, chokladfigurer. Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens
hjortron (frysta och tinade). Rör ner hjortron och toppa med persilja. Fick det här receptet av en före detta kollega, men tror det ursprungligen kommer från någon av de otaliga LCHF-dietböcker som nu finns på marknaden
4 100 g skalad sötmandel 100 g vegansk vit choklad 1 bittermandel 1/2 dl vatten 1/2 dl rörsocker 1 krm salt 1 burk kokosmjölk (à 400 ml) Vid servering 250 g tinade frystahjortron Lägg till i inköpslistan
Rör lite, sväng lite på kastrullen så hjortronen håller sig hela och fina. Fyll strutarna med punschgrädden och hjortronkompott och toppa med rostad vit choklad
Hjortron. Värm chili, limeskal och honung, rör ner limesaft och hjortron. 1/2 finhackad röd chilipeppar (utan kärnor), rivet skal från 1 lime, 1 msk honung, 100 g hjortron, 2 msk pressad limesaft. 100 g hjortron
Du behöver inte vänta på att de frystahjortronen ska tina – lägg dem i en kastrull på. I den här versionen har jag också i hjortron, som blir mycket gott och fräscht