125 g frysta hallon. Hallonkompott125 g frysta hallon 0,5 dl strösocker 1 citron, saften ca 0,5 dl 0,25 dl vatten 0,5 tsk agar agarpulver eller 3 gelatinblad
Hallongrottor får mig att tänka på sommar, sol och fika hos mormor i trädgården. Mormor serverade alltid mellan fem och sju olika sorters kakor till fikat, och även om några av kakorna och bullarna varierades kunde man alltid räkna med att hallongrottor skulle finnas med på kakbrickan
Hallongrottor. 10 februari 2015, 15. 13Farmor i Finland bakade alltid blåbärsbullar på sommaren och kokade även världens godaste saftsoppa som stod och väntade i köket när man kom gåendes barfota i morgonrock genom trädgården från bastun på kvällarna
“- Mamma, du har lovat att vi ska baka hallongrottor i sommar. Till 16 hallongrottor använde vi. 16 frysta hallon. Grädda i 10 minuter, ta ut plåten och låt hallongrottorna svalna i sina formar. 16 hallongrottor använde vi. 16 frysta hallon
Jag har alltid älskat hallongrottor, men har haft svårt för att få dem bra. Mina hallongrottor blir faktiskt bättre i både form och konsistens när jag gör dem på mjölkfritt margarin, än när jag gör dem på vanligt smör
Jag tänkte fortsätta bakandet i dag och har letat fram några gamla och nya recept - banankaka, choklad- och hallongrottor, chipskakor, after-eight-snittar och rabarbergrottor tänkte jag hinna med i dag och i morgon
– Kakorna serveras med fördel frysta faktiskt, då är de som allra godast. Jag varken bakar eller äter jättemycket småkakor och hårda kakor då jag tycker att det ofta är lite tråkiga och intetsägande jämfört med mjuka och kladdiga kakor