Visste ni att frystagrönsaker ofta innehåller mer näring än färska. De ”färska” grönsakerna är dessvärre inte så särskilt färska eftersom de börjar tappa näring så fort de skördas
Tillaga couscous enligt anvisningarna på förpackningen - salt. Koka linserna i 10 minuter. Hacka zucchini och morot i ca 0,5 cm i diameter och paprikan i lite större bitar
grönsaker (på fotot spenat). Jag vet inte riktigt vad jag ska översätta ordet “freezer meal” med. Men tanken med det är enkel och det är väldigt poppis i USA
Den bara skriker efter fisk, färska inhemska grönsaker och pikulite vin förstås också. Sommarsallad med rökt sik och dillpesto (1 port)1-1 ½ dl kall fullkorns basmatiris eller 1-2 kokta och kalla potatisar1 näve rucola3-4 rädisor½-1 dl ärter (färska eller frysta)en bit vårlök eller gräslök1 kokt äggrökt sik (eller vilken som helst rökt fisk funkar bra)Skär upp allting (förutom siken och ägget) och blanda på en tallrik tillsammans med dillpeso (ca 2-3 msk/ätare). ½-1 dl ärter (färska eller frysta)en bit vårlök eller gräslök
Tina kycklingbenen om de är frysta. Blanda ner grönsakerna i formen. Rör ihop olja, citronskal, salt och svartpeppar, vänd ner det med kycklingbenen och grönsakerna