3 dl blåbär. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 ägg 1½ dl Arla® vispgrädde 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker rivet skal och saft av 1 liten citron 2 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche 8 digestivekex 3 dl blåbär
15 200 g digestivekex 200 g cashewnötter 75 g smält smör 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g) 500 g naturell färskost av cream cheese-typ 250 g blåbär 2 krm vaniljpulver Lägg till i inköpslistan
Börja med blåbärskompotten. Koka upp blåbär och syltsocker. Häll över hälften av blåbärskompotten. Häll över resten av färskostsmeten och avsluta med att skeda över den sista blåbärskompotten
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen utom blåbären. blåbär,. blåbärscheesecake,. Bottendeg75 g smör3 dl mandelmjöl2 msk sötströ1 msk vatten Fyllning2 ägg1,5 dl grädde200g philadelphiaost0,5 tsk vaniljpulver2 msk sötströ2 droppar stevia1,5-2 dl frystablåbär Sätt ugnen på 175 grader. Fördela smeten i degskalet i formarna och toppa sedan med 1-2 msk frystablåbär
3 kylskåpskalla äggvitor1 krm salt1½ dl ljust kokosblomssocker eller ljust rårörsocker1 msk kakao200 g vit choklad3 äggulor3 dl vispgrädde1 dl citroncurdvalfri garnering - jag tog färska hallon och blåbär, samt kumquats, och serverade också extra bär vid sidan omVispa äggvitorna med saltet till ett fast skum
-) Det fanns en massa blåbär i frysen och jag fick genast idén att göra en blåbärs-kaka. Den är kompakt men väldigt saftig, har en friskhet från blåbären och lite tuggmotstånd från kokosflingorna
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen utom blåbären. Bottendeg75 g smör3 dl mandelmjöl2 msk sötströ1 msk vatten Fyllning2 ägg1,5 dl grädde200g philadelphiaost0,5 tsk vaniljpulver2 msk sötströ2 droppar stevia1,5-2 dl frystablåbär Sätt ugnen på 175 grader. Fördela smeten i degskalet i formarna och toppa sedan med 1-2 msk frystablåbär