Fryst ytterlår recept

Boeuf Bourgignon

Potatisen gör sig icke i en fryst matlåda. 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår). 1 kg nötkött (märgpipa, högrev, ytterlår)
Boeuf Bourguinon

Boeuf Bourguinon

900 g nötkött, t ex ytterlår, skuret i bitar. 900 g nötkött, t ex ytterlår, skuret i bitar. God kväll, foodies
Trädgårdsmästargryta

Trädgårdsmästargryta

ytterlår eller högrev. Dela köttbitarna i mindre bitar. Skala lök, potatis, morötter, palsternacka, rotselleri och ansa purjolöken
Älgrulader

Älgrulader

Skär köttet i tunna skivor (det går lättast om fryst kött halvtinas). 500 g ytterlår av älg. Sätt ugnen på 150 grader
Chiligryta

Chiligryta

För 24 portioner så använder jag 2,6 kg grytbitar ytterlår som jag bryner i omgångar med lite smör och rapsolja
Biffstek med äpple

Biffstek med äpple

Hela kilot maldes direkt till mig och frystes snarast in i små platta paket. Neråt i prisklass kom först fransyska och sedan ytterlår som jag tycker blir för torrt
Ingefära-stek med balsamvinäger

Ingefära-stek med balsamvinäger

fransyska eller ytterlår. Det gäller bara att ta upp köttbiten från frysen i tid för det tar ju ett tag för en fryst stek på ca 1 kg att tina
Boeuf bourguignon

Boeuf bourguignon

1,5 kg svenskt nötkött (högrev eller ytterlår passar bäst). Boeuf bourguignon är kanske en av de mest svårstavade och svåruttalade maträtterna, jag måste själv dubbelkolla varje gång jag ska skriva den i en meny för att vara säker
Vermouthbrässerad älgstek

Vermouthbrässerad älgstek

Halvtina köttet om det är fryst. ytterlår. Skala lök, morötter och rotselleri och skär i bitar. Bryn det sen i en gryta med lite av smöret, ta upp och lägg åt sidan
Tjälknul

Tjälknul

Tjälknul görs av fryst kött som steks otinat i låg ugnsvärme och därefter läggs i en kryddad saltlag
Tjälknöl

Tjälknöl

Sätt in den frysta köttbiten i kall ugn. Värm ugnen till 100 grader. Stick in en köttermometer efter 2-3 timmar när köttet tinat
Tjälknöl / Tjälknul

Tjälknöl / Tjälknul

Här tjälknöl av nötytterlår. Tjälknölen går att göra på det mesta faktiskt (här har jag använd ytterlår av nöt)

Skogens svamp och högrev tillsammans

 Putsa köttet och skär i mindre kuber. Bryn köttet tillsammans med lök och vitlök i en gryta. Krydda ganska ordentligt med salt och peppar

Recept på buljong

Delar som helst används är märgpipa, hals, rev, ytterlår och lägg. Buljong kommer från franska ordet bouillon som sin kommer från bouillir som betyder koka

Tjälknöl

 Lägg det frysta köttet i en ugnsfast form. ca 1 1/2 kg djupfryst benfritt älg-, hjort- eller nötkött av t ex fransyska, innanlår eller ytterlår

Bräserad älgstek med grönsaker

1 kg ytterlår av älg. 8 kronärtskocksbottnar frysta eller på burk. 1. Sätt ugnen på 125°C. 2. Salta och peppra, bryn köttet runt om i en stekgryta

Gräddstuvad älgskav

Skav tunna skivor av det frystaytterlåret. 500 g frystytterlår av älg (eller nöt). Skav tunna skivor av det frystaytterlåret