Krossa en halv påse turkisk peppar och strö över innan servering. Turkisk peppar. Turkisk pepparLemoncurd* 1 liten citron (saften och skalet)* 1 ägg* 2 dl florsocker* 40 gram smörGÖR SÅHÄR
I tisdags stod turkisk middag på menyn och Steve och jag tog bussen till mina gamla hoods i West Kensington för ett besök en av våra favoritrestauranger när det kommer till turkisk mat, Best Mangal
En oslagbar efterrätt i dessa glöggtider är de här päronen, som får koka mjuka i glögg, och serveras med frysta lingon och turkiskt yoghurt för att balansera det söta
=D4 st tinade portionsbitar lax2 dl turkisk yoghurt 150 g fetaost 1 msk fryst persilja1 msk fryst dill2 st vitlöksklyftor salt & peppar några räkor till dekoration Lägg laxen i en ugnsform salta och peppra. 400 g fryst broccoli25 g smör1/2 dl creme fraichesalt & pepparKoka broccolin och häll sedan bort vattnet. 2 dl turkisk yoghurt. 1 msk fryst persilja. 1 msk fryst dill. 400 g fryst broccoli
4 dl turkisk yoghurt. 2 1/2 dl frysta jordgubbar. Igår firade vi Jonnys födelsedag med ett litet kalas. Som jag skrev i förra inlägget så grillade vi fläskkarré som vi serverade med sötpotatispuré och basilikamajonäs
200 g fryst broccoli, tinad och väl avrunnen. Blanda 2 dl crème fraiche, turkisk yoghurt eller avrunnen fil/yoghurt (se här) med 1 krm vitvinsvinäger och 1 tsk persilladekrydda av märket Santa Maria (brukar gå att hitta bland kryddorna i matbutiken). 200 g fryst broccoli, tinad och väl avrunnen
500 - 600 g frysta wokgrönsaker. Rör ihop 2 dl turkisk yoghurt, crème fraiche eller avrunnen fil (se här), ca ½ dl thai sweet chilisås, 1 pressad vitlöksklyfta och 1 krm salt i en skål. 500 - 600 g frysta wokgrönsaker