Fryst tårta recept

47 Spara
Konsten att fylla en tårta

Konsten att fylla en tårta

Det finns mycket gott att fylla en tårta med. Jag ser på fyllningar som en överraskning, man ser vilken tårta man blir bjuden på men vad som döljer sig under ytan, det är jag alltid nyfiken på
5 Spara
Mjuk pepparkakstårta

Mjuk pepparkakstårta

Frysta lingon. Bred frosting runt om tårtan med en spatel – dra spateln längs med kakan så att bottnarna lyser igenom
22 Spara
Fryst jordnötstårta med kolasås

Fryst jordnötstårta med kolasås

Fryst jordnötstårta med kolasåsBotten100 g jordnötter (jag använde salta)3 äggvitor1 1/2 dl sockerFyllning3 äggulor1 dl florsocker1 dl jordnötssmör2 dl vispgräddeKolasås1 dl vispgrädde1/2 dl socker1/2 dl ljus sirap1 msk smör1 tsk vaniljsockerGarnering40 g mörk chokladJordnötterMal jordnötterna i en mandelkvarn
17 Spara
Tårta

Tårta

Nu var det ett tag sedan jag la ut recept på en tårta. Låt stå i kylen någon timme innan du fyller tårtan
9 Spara
Fryst marängtårta

Fryst marängtårta

Se till att det finns plats i frysen för en tårta. Vispa grädden. Mixa vaniljglassen och jordgubbarna. Stryk hälften av glass- och jordgubbsblandningen på den ena marängbottnen, lägg sedan på den andra bottnen och stryk på det sista av blandningen
8 Spara
Rustik tårta

Rustik tårta

Denna tårta är till ett par som har förlovat sig och jag fick fria händer och enda kravet var att de ville ha björnbär med i tårtan
7 Spara
blåbärs tårta

blåbärs tårta

frysta och lättsockrade. Ta bort kakformen och bred resten av blandningen runt tårtan. Lägg den undre tårtbottnen i en kakform med löstagbar botten
5 Spara
Tårta

Tårta

Jag hade kiwi, frysta hallon och mango. I min slitna, kladdiga receptbok med favoritrecept, urklippta ur tidningar eller skrivna för hand hittade jag denna tårta
5 Spara
Fryst chokladmarängtårta

Fryst chokladmarängtårta

Vispa grädde tillsammans med socker och kesella, bred ut högst upp på tårtan. Ta fram tårtan minst 30 minuter före servering, gärna tidigare så att den tinar lite sådär lagom
4 Spara
Fryst limetårta

Fryst limetårta

Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan och dela äggen. Rör ner äggvitorna i mandelmassan. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Sökförslag och sidor