Jag föredrar färska spättfilér, men om du använder frysta behöver de tinas först. Ugnsbakad spätta. Salt och pepparGör så härRulla ihop spättafiléerna och lägg dem i en ugnssäker form
Spätta. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda. Hetta upp lite smör och olivolja i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Tina filéerna om de är frysta. Spätta med chili och smör. 800 g spättafiléer. 800 g spättafiléer. Vad det gäller chilin så får man använda sitt förstånd och anpassa styrkan efter sin smak
Spätta. Lägg de panerade spättafiléerna på en skärbräda. Hetta upp lite olja och smör i en stekpanna och stek spättafiléerna på båda sidorna så att de får en fin gyllenbrun stekyta
Tina spättafiléer och räkor om du köpt frysta. Rulla ihop spättafiléerna och lägg minst 4 st per portion i mitten på potatisen. 500 gram spättafilé. 35 gram fryst dill eller någon dl färsk finhackad dill
Panerad spätta med färskpotatis och stuvad spenat. Frystaspätta fileer ca 15 st (de är ganska små och tunna). Fryst spenat, 5-6 ''klumpar'' för mildare smak, fler för starkare smak
Smöra en ugnsform och täck botten med hälften av spättafiléerna. Blanda räkor, musslor, ansjovis, scharlottenlök samt vitlök och fördela hälften av hacket över spättafiléerna
Vispa med gafflel upp äggen i en djup tallrik eller skål (det ska gå att doppa spättan i den) lägg en spätta i taget i "mjölpåsen" så det blir mjöl på bägge sidor, doppa sedan ner i äggen och vänd åter i "mjölpåsen" tek spättan på halv hög värme i ca 2-3 min per sida håll dem varma i ugnen eller under folie. använd samma stekpanna som till spättan utan att rengöra imellan, ha i smöret och häll i de avrunna musslorna låt fräsa på hög värme ca ½min häll över vin och grädde och låt puttra ihop i ca 2-3 min krydda med salt, vitpeppar och chilipulvret. 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt). FISK 6 - 8 rödspätta fileér (beroende på storlek , frysta går aldeles utmärkt) lite smör till stekning ca 1 - 1½ dl mjöl flingsalt nymalen vitpeppar 2 msk dill 2 ägg SÅS 1 - 2 msk smör 1 burk musslor 1/4 dl vitt vin ½ dl grädde flingsalt vitpeppar fling-malen torkad chili (finns i kryddburk där man maler direkt från burken)