Idag har jag plockat in säsongens första rabarber från trädgården. Även om saft och paj är jättegott och det man kanske först tänker på när det gäller rabarber så ville jag testa att göra en chutney
I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpaj med ett härligt täcke av havre och råg. Enligt mig är kombinationen hallon och rabarber helt fantastisk och täcket av råg & havre är verkligen pricket på i
Pappa kom hit med ett gäng rabarber så idag har det blivit både paj och saft. Skiva rabarberna i centimertertjocka bitar, lägg dem och jordgubbarna i en stor kastrull eller gryta
Hej igen. Nuförtiden pratas det mycket om att man ska laga mat med säsongens råvaror. Det är väl framförallt ur ett miljöperspektiv som man förespråkar detta
Om rabarbern är fryst kan du lägga i en msk potatismjöl. Skär rabarbern i ca ½ cm bitar. Dela passionsfrukten på mitten och ta ut innehållet och lägg i en skål med rabarbern
Det är bäst om dessa hallon är frysta så behåller de formen bättre. Med andra ord så blev detta en tårta med en botten baserad på en vitchokladkaka med smak av citron och sedan en hallonpannacotta och sen min rabarbermousse
Häll över hallon, frysta går bra eller skiva över färska jordgubbar som nästan bli ännu godare. Jag ger er ett uppiggande recept på en rabarber paj med hallon som blir väldigt mumsig
Detta recept har blivit en stor favorit i början av sommaren när det fortfarande finns rabarber, för jag tror inte ni ska testa att laga rätten med frysta
Skala och slanta rabarbern ( jag hade fryst färdig skuren). Varva sedan rabarberkrämen och yoghurtblandningen och avsluta med lite hackade nötter ovanpå jag hackade lite macadamianötter Men det går lika bra med hackade hasselnötter