frysta. En bit innanlår av rådjur tinades och tillagades i ugn på låg värme tillsammans med en lingonglaze, som sedan blev grunden till den goda gräddsås som vi åt till
Du kan självklart byta ut hjorten mot rådjur, älg eller annat kött – vilt eller inte. 500 gram kantareller, frysta små eller färska rensade och skurna i bitar – eller torkade trattkantareller. 500 gram färsk eller fryst grönkål, väl sköljd om den är färsk och skuren i bitar. 500 gram färsk eller fryst grönkål
färsk eller fryst svamp, gärna kantareller men även annan svamp går bra. Det möra rådjursköttet, löken och kantarellerna fick gona in sig i en lätt sås på grädde med kantarellfond och sherry
Om du som jag använder fryst viltfärs och inte hunnit låta den tina i kylen under natten lägger du den helt enkelt i stekpannan i lite olja och låter den tina där på medelvärme
Under den hårda vintern åt rådjuren upp stora delar av den, och de ska inte ens tycka om fläder. Flädervermouth, ca 5 l50 stora fläderblomklasar (går även bra med blommor som varit frysta)3 citroner (helst obesprutade), klyftade och sedan skivade2 kg strösocker2 liter kokande vatten35 g färsk jäst Lägg blommorna, citronskivorna och strösockret i en hink
Grannen har nog hittat rådjurskraniet i skogen. Mycket rådjur i skogarna här. Jag bläddrade igenom den engelska kokboken "1 001 One Pot, Casseroles, Soups and Stews", alltså typ 1 001 grytor, soppor och stuvningar och hittade det här receptet som flera blev nyfikna på när jag lade ut en bild på recepttiteln på Instagram
Tina fisken om den är fryst. Känner för att göra lite krukor fyllda med lite av varje, hade tänkt att ha äpplen som dekoration… men då får man väl besök av älgar och rådjur