Paneer är en indisk ost som går att steka. Den smakar inte så mycket utan får smak av den mat den tillsätts i eller så tillsätter man salt och olika kryddor eller någon god marinad när paneeren steks
Till den falska sötpotatisgrytan och fufun serverar jag kryddstark äpplechutney (se här) och lite stekt paneer, som fått koka i en het och söt chilisås (se här)
Men så äntligen härom veckan fick jag ändan ur vagnen och köpte paneer-ost i en asiatisk butik. Första rätten ut blev gamla vego-favoriten Palak Paneer, som jag tidigare lagat, men då med halloumi
Till det serverade vi en enkel mangosallad med fryst mango, hackad chili, lite salladslök och lime, samt en limeaioli där vi mixade ner lime, koriander och vitlök i en vegansk majonnäs
Förväll de frysta ärtorna i några minuter. Motor ponir, eller motor panir, eller mattar paneer, eller vilken stavning du nu föredrar är en nordindisk rätt
Palak paneer eller saag paneer som rätten också kallas är så himla god tycker både jag och maken. Hon är riktigt grym på matlagning och brukar själv aldrig smaka eftersom hon inte är så förtjust i paneer, hör och häpna
Palak Paneer är bland de populäraste indiska vegetariska rätterna och är en vanligt förekommande rätt på menyn, det är även en rätt som varierar ganska mycket i smak och till och med färg
500 g fryst bladspenat. Receptet är för 4 personer. 1. Finhacka löken och stek den i olja i en gryta eller djup stekpanna tills den får färg utan att brännas