Ännu en moussetårta från Katinkas Kitchen. 200 gram passionsfruktspuré (finns numera att köpa färdig fryst som också kallas Polpa de Maracuja, annars är det bara att ställa sig och mödosamt passera frukterna)
- 200 g hallon ( jag använde frysta ). - 100 g hallon ( jag använde frysta ). Jag är fortfarande mätt efter gårdagens tårt och bakelsekalas och med smaken färskt i minnet ska jag självklart dela med mig av receptet som blev otroligt gott
I välsorterade matbutiker brukar det finnas där man hittar fryst frukt till t. För flera år sedan bakade jag denna moussetårta för första gången och jag tycker fortfarande lika mycket om den
Då tårtan är helt fryst tar du ut den ur frysen, och plockar den ur sidoformen. På visit hos familjen, med faster och farbror på besök, ansåg jag att en somrig tårta minst sagt var på sin plats
1Plocka fram den frysta citronmoussen och häll rabarbermoussen över. 1Frys sedan in hela tårtan så att den blir helt fryst. 1Ta försiktigt ut den frystamoussetårtan ur formen. 1Häll sedan lemoncurdglazen över tårtan (ett bra knep är att ställa en bunke upp och ner på tex en plåt och placera den djupfrystamoussetårtan på
Koka upp de frysta bären i en kastrull. Förra helgen bakade jag denna goda moussetårta med skogsbärsmousse och vit chokladpanacotta med en browniebotten
Jag har gått och fnurat lite på att göra en äkta tysk Schwarzwaldtårta och eftersom hösten inte bjuder några färska lokala bär tänkte jag att frysta körsbär kan vara ett bra utgångsläge