Vill du inte använda Limoncello kan du ta vatten med lite pressad citron och råsocker i stället. Tillsätt ev lite mer Limoncello om det verkar för torrt
Jag tycker om kontrasten av isig glass mot stora bitar frysta jordgubbar, men man kan givetvis mixa även jordgubbarna och varva med citronblandningen i formarna
2 msk limoncello. 2 msk limoncello. Att göra korv är inte svårt men det kräver en viss utrustning. Du behöver en köttkvarn med korvhorn men det är också allt
Om du som jag använder fryst dito så låt den rinna av lite så det inte blir för plaskigt. Botten är gjord på mandel - och kokosmjöl, sen kommer en kompott på Limoncellosjuden rabarber, och ovanpå det en kräm med vit choklad och kokosflingor
För att få fina bitar, kan man frysa kakan och skära den medan den är fryst. Jag provade även att baka en version i folieformar som fick Limoncello i fyllningen och ingen Lemon Curd, de blev jag betydligt mer nöjd med
) frysta björnbär. Innan jag var färdig så hade det gått i både vaniljsocker och en rejäl skvätt Limoncello, en inte direkt osockrad italiensk limelikör
Servera med ett litet glas isande kall Limoncello. Jag tycker det är kul att göra tre av samma sak, samma råvara tillagad på tre olika sätt, en rätt smaksatt på tre olika sätt eller som här, tre små desserter serverade som en, med citron som gemensam nämnare
2 msk limoncello. 3 frysta bananer (frys mindre bitar utan skal). 200 g jordgubbar (frysta går bra). 3 frysta bananer (frys mindre bitar utan skal). 200 g jordgubbar (frysta går bra)
Lägg ut en (tinad, om du använder fryst) smördegsplatta på en plåt klädd med bakplåtspapper. Jag brukar köpa fryst smördeg som redan är utskurna i fyrkanter, smidigt
En skvätt limoncello föreställde jag mig skulle ge lite syrlighet i sorbeten. Rör i limoncellon. 60 g jordgubbar (ca 8 mellanstora), gärna frysta/tinade. 1 msk limoncello. 60 g jordgubbar (ca 8 mellanstora), gärna frysta/tinade. 1 gelatinblad 1 msk limoncello