Kolja. Servera den kokosgratinerade koljan med ris, grönsaker och limeklyftor. 539 kcal, 36 g protein, 17 g fett, 57 g kolhydrater 600 g Koljafile. 250 g Haricot Verts Fryst
4 Ärtpotatismos 500 g mjölig potatis (skalad) 300 g tinade gröna ärter 25 g smör 1 1/2 dl mjölk 2 msk fryst dill salt Smörstekt kolja 1 paket tinade fina filéer av kolja (à 400 g) salt 140 g bacon 20 g smör till stekning av fisken 1/2 dl kapris Till servering 3/4 dl finriven pepparrot Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Här går det förstås bra med både färsk fisk, men jag hade frystkoljablock i frysen. Jag väljer kolja till denna rätten för att jag tycker kolja är godare och smakar mera, fastare i köttet och med en lite mera sälta i smaken än torsk
400 g frysta ärtor. 400 g kolja eller torsk. Potatis & ärtmos1 kg potatis 400 g frysta ärtor 1 dl mjölk 2 msk smör 1-2 äggulor salt o vitpeppar. Fiskgratäng400 g kolja eller torsk 1 förp Abba Middagsklart Vitvinssås 200 g räkor salt o vitpeppar
Curryn blev mycket god och uppskattad runt bordet, den serverades med ris och jag valde att ha grönsakerna i den i form av fina frysta ärtor men det är även gott att servera en sallad eller nykokta grönsaker till
1 st fänkål 1 st purjolök 2 st stjälkar selleri 1 st vitlöksklyfta 2 msk olivolja 4 st tomater 1 dl vitt vin salt och peppar 1 tsk citrontimjan repad 400 g fiskfilé t ex kolja Lock. 4 st plattor smördeg fryst eller 1 rulle kyld smördeg 1 st ägg Servera med
Fisksoppa med saffran ca 2 portca 300 g Kolja och lax i tärningarca 1 dl frysta skalade räkor3 st potatisar2 st små morötter1/2 gul lök 2 st vitlöksklyftoren bit rotselleri10 st champinjoner 1 pkt saffran2 msk tomatpure2,5 dl vitt vin2 dl grädde1 fiskbuljongtärningca 5 dl vattenbasilika o timjan (torkad)salt och pepparchilipepparSkala rotfrukterna och skär dem i skivor. ca 300 g Kolja och lax i tärningar. ca 1 dl frysta skalade räkor