Om kalkonen är fryst så ska den tinas innan vilket kan ta ett dygn. Till julbordet förra veckan gjorde jag en kalkon i ugn med en stuffing på Calvados och Äpplen
Servera kalkonen tillsammans med ett vinbärsfyllt äpple och lite sås. Putsa under tiden kalkon-/kycklingfiléen och lägg dem i kokande buljong ca 15-20 minuter. 4 skivor kalkonfilé à 125 g. 6 msk frysta eller färska röda vinbär
Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostade primörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Frysvaror är inte så dumma ändå och egentligen finns det endast två varor jag inte köper fryst. Ammen okej att liksom namnge denna rätt var praktiskt taget en omöjlig uppgift ”Kalkonlårfilé stekt med vita bönor, ugnsbakade tomater med fetaost och sallad med rostade kikärtor med mandelsmör”
150 g färsk eller fryst spenat. 150 g färsk eller fryst spenat. Ruccola är något som vi alltid får över och som ligger där i sin påse tills det blir dags att kasta den
Jag somnade således med en kropp i chocktillstånd och ena handen instoppad i en påse frysta ärtor. Igår kväll fick det bli ugnsbakad omelett, med ångkokt broccoli och rökt kalkon
Om kalkonen är fryst. Men jag bryr mig om kalkon. Kalkon är GOTT. Vi har ingen kalkontradition i vår familj, även om jag gjort ett flertal försök att skapa en sådan
Dela kalkonen i fyra 150 grams bitar. Lägg kalkonbitarna i en ugnssäker form och baka klart på 150 grader i 10 minuter. 600 g kalkonfilé. 1 msk italienska örtkryddor (fryst)