Högreven. - 2st färdigrillade köttbitar som du fryst in sen söndagssteken, vilken är ett jättebra tips att ta till en vardagkväll, färdigköpt gratäng på påse och en burk inlagda grönsaker, värm i micron på 3min = klart. 250g Högrev, förkokt och grillad4msk BBQ Glace6-8st Potatisar, tunt skivade1st Gul lök, tunt skivad2msk Smör3dl Grädde2st Vitlöksklyftor2msk Parmesan riven1tsk Rosépeppar, mortladHavssalt100g Inlagda grönsaker, avrunnen vikt, (soltorkade tomtater, kronärtskockor, oliver, squach)Körbärstomater på kvistSåhär kan man göra
2,5 kg högrev. Lämna en kommentar 2,5 kg högrev. Ja då var det längesedan det blev skrivet något här, men så kan bli i livet när det finns viktigare saker som snurrar ikring en
Det tar låååång tid och är ganska mycket jobb att laga en lasagne på högrevsfärs från grunden. Lasagne med högrevsfärs från grunden, 8 port. 500 g högrevsfärs (helst egenmald). Lasagne med högrevsfärs från grunden, 8 port. 500 g högrevsfärs (helst egenmald)
1 kg benfri högrev av älg. Skär köttet i tre cm stora kuber. Bryn bitarna i smör. Lägg inte för mycket kött i pannan åt gången, då blir köttet kokt snarare än stekt
6 portioner 700 g grytbitar av nöt (tex högrev, fransyska, rostbiff, lövbiff, ryggbiff osv) 1 gul lök 3 st morötter 3-4 st potatisar 300 g frysta ärtor Ca 4-5 msk tomatpuré 2 tsk vegeta (kryddblanding som används mycket i Balkan, kan ersättas med 2 st grönsaksbuljongtärningar) 2 tsk paprikapulver Salt & peppar Olja till stekning Ca 6-8 dl vatten Bröd som passar bredvid soppan. 300 g frysta ärtor
Grytskuret högrev eller liknande magert kött i lagom mängd (500 gram 2 pers kanske. Man får helt enkelt prova sig fram, men i regel kommer det ta minst 1 och en halv timme för finskurna grytbitar av högrev. Tillsätt ärtor (frysta går utmärkt) och kokar i 5 minuter