Sila sedan detta så du blir av alla frön och får en slät och fin purè tyvärr glömde jag att väga de frysta hallonen så jag vet inte hur mycket jag tog för att få denna purèn
Rödvinbärsgelé. Du behöver inte rensa bären. Koka vatten och bär i 5 minuter. Häll bärmassan i en silduk över en kastrull och låt saften rinna av, pressa bären mot slutet så all saft kommer ut
Lämna dock en bit till de frysta bären, som du lägger i en cirkel i mitten. 300 g frysta bär. Börja med att koka vaniljkrämen, eftersom denna bör svalna en stund
Värm försiktigt hallonen i en kastrull om de är frysta. Alla komponenter kan göras dagen innan för att sedan samma dag det skall ätas montera ihop alla tillredda komponenter på en tallrik och dekorera med färsk frukt
ca 400g tigerräkor eller vanliga räkor, jag köpte råa frysta tigerräkor, om man vill använda vanliga räkor så rekommenderar jag oskalade färdigkokta. ca 400g tigerräkor eller vanliga räkor, jag köpte råa frysta tigerräkor, om man vill använda vanliga räkor så rekommenderar jag oskalade färdigkokta
3 dl frysta, urkärnade surkörsbär. 3 dl frysta, urkärnade surkörsbär. Hälsosamt godis fyllt med energi. Kärt barn har många namn, jag tillhör dem som alltid gillat ett syrligt gelégodis
Detta är en ny tårta lite mixat av olika favoritsmaker och recept till mig en underbar nötbotten med en krämig blåbärs och färskost kräm toppad en blåbärsgele och till sist dekoredad med lite färska bär
Det blev ingen snygg uppläggning på bilden eftersom den är fryst och skulle transporteras till födelsedagsbarnet, men jag lovar att den smakade desto bättre sen Botten 200g smör 3 ägg 4 ½ dl strösocker 1 msk vaniljsocker ½ dl ljus sirap 1 dl kakao 2 krm salt 3 dl vetemjöl ½ dl mjölk 2 hackade dubbeldaim Smält smöret. Tag fram den frysta tårtan och låt den stå i rumstemperatur 5h eller i kylen 12h innan servering