Fryst gös recept

Smörstekt gös på en spegel av räksås

Smörstekt gös på en spegel av räksås

Räksås1 msk smör 0,5 fänkål 0,5 dl hemgjord tomatpuré 1 krm cayennepeppar 500 g frysta räkor, med skal 2 dl hemlagad grönsaksfond 1,5 dl vitt vin 1 dl vatten 2 dl grädde 1 tsk smör/mjölkula (50/50) 1 krm salt 1 krm svartpeppar, nymald. Gös4 ryggbitar av skinn- och benfria gösfilé 1 msk smör 3 msk vetemjöl 1 krm svartpeppar, nymald 1 krm salt
Stekt gös med cayennestuvade bondbönor

Stekt gös med cayennestuvade bondbönor

Koka de frysta bönorna i saltat vatten, kyl ned i kallt vatten och skala dem. Gösfilé. Salta och peppar gösen, stek den i smör cirka två minuter på varje sida
Dagens recept: Fin laxaladåb

Dagens recept: Fin laxaladåb

Naturligtvis kan du använda fryst lax i detta sammanhang. Små rullade spättafiléer, fin färsk gös eller gädda är härligt gott, men billigare än den dyrbara laxen
Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Dagens recept: Fiskfärsbiffar

Du får en fastare färs om du använder gädda eller gös. DAGENS RECEPT 15-02-21FISKFÄRSBIFFARPröva någon gång att laga färsbiffar av malet fiskkött, krydda dem med örtkryddor och servera dem med en hemlagad remouladsås
Rödtunga i Vermouthsås

Rödtunga i Vermouthsås

Servera med de tillbehör du vill, men för att just göra det enkelt tycker jag ris passar bra, och som här klassiskt franska haricots verts, gröna bönor, som köps frysta och bara kokas helt lätt och serveras med smör och lite salt
Husets vita fisk

Husets vita fisk

ca 800 g gös, sjötunga eller annan vit fisk. ca 800 g gös, sjötunga eller annan vit fisk ca 180 g rökt lax (4 skivor) 1,5 dl vitt vin (samma som till såsen) 20 g räkor, att dekorera med 80 g röd stenbitsrom till dekoration, (1 burk) 1 kruka dill
Fiskkakor med kokosgrädde och räkor

Fiskkakor med kokosgrädde och räkor

Kanske för att jag valt tinad fryst fisk. 300 g vit fiskfilé (hajmal, gös, torsk o dyl). 300 g vit fiskfilé (hajmal, gös, torsk o dyl)
Dagens recept: Stuvad fisk

Dagens recept: Stuvad fisk

4 portioner1 lake, gös eller kolja, ca 1 1/4 kg4 dl fiskbuljongSås. 1 lake, gös eller kolja, ca 1 1/4 kg
Fisksoppa

Fisksoppa

4 portioner500 g fiskfilé, t ex kolja, gös, sej, lax eller annan fast fisk20 färska eller frysta räkor2 stora morötter1 gul lök1 fänkål1/2 purjolökSmör till fräsning1 dl torrt vitt vin1 1/2 liter fiskbuljong1 lagerblad12 blåmusslorSalt och nymalen vitpepparSkär fisken i stora kuber. 500 g fiskfilé, t ex kolja, gös, sej, lax eller annan fast fisk
Fisksoppa

Fisksoppa

200gr Fiskfilé jag hade gös skäres i kuber. 150 gr Frysta räkor. Den här fisksoppan blev jätte god. Var mycket enkel att göra