Gös600 g gös [4 filéer] 1 l vatten 100 g salt 1 msk olivolja 50 g smör peppar. Ärtpuré1 förp frysta ärtor 25 g smör 3 msk crème fraîche 0,5 citron, pressad salt peppar
Ta fram och plasta av den nu frystagösen. Gravad gös. Skär gösen i långa, raka bitar. Torka lagen av gösbitarna och rulla dem hårt en och en i plastfilm
Koka de frysta bönorna i saltat vatten, kyl ned i kallt vatten och skala dem. Gösfilé. Salta och peppar gösen, stek den i smör cirka två minuter på varje sida
Naturligtvis kan du använda fryst lax i detta sammanhang. Små rullade spättafiléer, fin färsk gös eller gädda är härligt gott, men billigare än den dyrbara laxen
Du får en fastare färs om du använder gädda eller gös. DAGENS RECEPT 15-02-21FISKFÄRSBIFFARPröva någon gång att laga färsbiffar av malet fiskkött, krydda dem med örtkryddor och servera dem med en hemlagad remouladsås
Servera med de tillbehör du vill, men för att just göra det enkelt tycker jag ris passar bra, och som här klassiskt franska haricots verts, gröna bönor, som köps frysta och bara kokas helt lätt och serveras med smör och lite salt
ca 800 g gös, sjötunga eller annan vit fisk. ca 800 g gös, sjötunga eller annan vit fisk ca 180 g rökt lax (4 skivor) 1,5 dl vitt vin (samma som till såsen) 20 g räkor, att dekorera med 80 g röd stenbitsrom till dekoration, (1 burk) 1 kruka dill
4 portioner500 g fiskfilé, t ex kolja, gös, sej, lax eller annan fast fisk20 färska eller frysta räkor2 stora morötter1 gul lök1 fänkål1/2 purjolökSmör till fräsning1 dl torrt vitt vin1 1/2 liter fiskbuljong1 lagerblad12 blåmusslorSalt och nymalen vitpepparSkär fisken i stora kuber. 500 g fiskfilé, t ex kolja, gös, sej, lax eller annan fast fisk