Bland annat blev det en korv stroganoff förra veckan baserad på fryst ratatouille som blivit över. Fänkål och rödlök - riktigt gott i omeletten ovanpå squashen som blir som en "botten"
Ingredienser (4 portioner)600 gram sejfilé1 gul lök1/2 fänkål20 cocktailtomater3 msk kapris3 msk persilja (går bra med fryst)saften av en halv citronskalet av en hel citron2 dl fiskbuljong från flytande fond1,5 dl vispgräddeFlingsalt & svartpepparGör så här1. 1/2 fänkål
Fisk fänkål och apelsin är en perfekt kombo i smaker, därtill lite kryddor broccoli och bönor samt en supergod emulsion som får gotta till sig på fisken så har vi en perfekt middag som kan serveras med antingen ett potatismos eller en solotto och lite pesto genovese
Ansa fänkålen och skär i mindre bitar. Ca 2 port800 g blåmusslor med skal (frysta)1-2 msk färsk timjan1,5 dl vitt vin1 fänkålsstånd2 vitlöksklyftor1,5 msk tomatpuré1,5 dl grädde1 röd chilisalt och pepparFinhacka lök, vitlök och chili. 800 g blåmusslor med skal (frysta). 1 fänkålsstånd
Skölj, ansa och dela fänkålen. Fräs fänkålsstrimlorna och löken tills de mjuknat något. Häll tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt under omröring fänkåls-, lök och saffransblandningen