Frystcitrontårta. Kan man förresten på något vis kvitta alla kalorierna mot C-vitaminerna i kiwin och citronen och visst finns det fibrer i digestive och kalcium i grädden och creme fraichen
(färska eller frysta blåbär). Provade en ny kladdkaka idag, citron/blåbär. (färska eller frysta blåbär). Tvätta och riv skalet på citronen och pressa ur saften
12 bitar 300 g mandelmassa 1 ägg 2 äggvitor Fyllning 4 dl vispgrädde rivet skal och juice av ca 1/2 citron 1 dl florsocker 2 äggulor 4 passionsfrukter Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Laktosfri Visp/Matgrädde 5
Tvätta citronen och riv det yttersta skalet fint. citron. citron. * 1 tsk rivet skal från citron* 3 dl vispgrädde. Turkisk pepparLemoncurd* 1 liten citron (saften och skalet)* 1 ägg* 2 dl florsocker* 40 gram smörGÖR SÅHÄR. )Pressa ur 0,5 dl saft från citronen. Vispa samman grädde, socker och vaniljsocker, 1 tsk citronskal, det ska vara lättvispat men inte rinnigt. 1 liten citron
rivet skal och saft av 1 liten citron. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 2 ägg 1½ dl Arla® vispgrädde 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker rivet skal och saft av 1 liten citron 2 dl Arla Köket® ekologisk crème fraiche 8 digestivekex 3 dl blåbär
Ta loss formens sidor och häll över resten av kolasmeten på tårtan och toppa med hackade salta jordnötter (detta kan även göras tidigare om man vill spara tid, men inte innan den är helt fryst)
Igår bakade jag dessa citron och blåbärsmuffins i värmen, och inte blev det svalare heller. Receptet är från Leila Lindholm förutom att jag även tillsatte citronsaft