nämligen med bläckfisk som huvudaktör denna gång. Rätten visade sig vara ganska enkel att göra, men det man bör tänka på är att inte steka bläckfisken mer än ett par minuter då den annars blir alldeles för seg och oätlig
Bryn bläckfisken i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Jag fick en idé om att göra fylld bläckfisk och fokuserade först på att hitta själva bläckfisken. Det började med att jag hittade de första bläckfisktuberna på en större COOPs fiskavdelning som brukar ha dem hemma i frysen
putsa och skölj om du har köpt de frysta. Bläckfisk. Använder man frysta skaldjur så bör man tina upp de innan, skölj sedan ren innan tillagningen för annars luktar det mycket hav och… du vill inte äta slem å sånt…
Sedan häller jag i kungsräkorna och bläckfiskringarna. Även den eventuella vätskan (egentligen en vinskvätt) från stekningen av räkorna och bläckfisken går ner i buljongen
Varva räkor och bläckfisk på spettet. Låt räkorna och bläckfisk ringarna marinera i ca 3 timmar. 400 g råa tiger räkor skalade frysta. 200 g råa bläckfisk ringar frysta
Grillade bläckfiskringar är en perfekt förrätt som hela min familj gillar. Det är ju en klassisk rätt av bläckfisk som för tankarna, och munnen också för den delen, till en varm sommarsemester på en vit sandstrand
Vissa håller strängt på att inte blanda kött och skaldjur och vill du göra en rent maritim paella passar det bra att ta med bläckfisk och havskräftor i stället för kyckling
Någon fisk, frysta lax- och torskfiléer tycker jag fungerar mycket bra. Räkna ca 1 per personRäkor, musslor och bläckfisk om du vill ha detNågra potatisar ungefär 2-3 per ätande mun1 knippe sparris1 citron1/2-1 chili1 fänkålTimjan (helst färsk)olivolja Börja med att sätta ugnen på högsta värme
400 gram fryst skaldjursmix (musslor, räkor, bläckfisk). 400 gram fryst skaldjursmix. Igår hade vi temamiddag hemma hos oss och som vanligt när det gäller den så var det ett land som fick utgöra grund för maten
Ursprungligen var vår tanke att att vi skulle haft bläckfisk i denna men då vi inte hittade någon färsk sådan fick vi snabbt tänka om, istället för bläckfisk fick det bli laxfile
Frysta ärter och bläckfisk från frysdisken. Paella med kyckling, bläckfisk, musslor och räkor. Elda på under Muurikkan och fräs bläckfisk, paprika och chili och färska musslor i olivolja