Fryst bläckfisk recept

Koreansk bläckfisk - Ojinguh bokum

Koreansk bläckfisk - Ojinguh bokum

nämligen med bläckfisk som huvudaktör denna gång. Rätten visade sig vara ganska enkel att göra, men det man bör tänka på är att inte steka bläckfisken mer än ett par minuter då den annars blir alldeles för seg och oätlig
Marinerad bläckfisk

Marinerad bläckfisk

Bryn bläckfisken i olivolja i en stor stekpanna någon minut. Smaka av innan servering och se om de behöver steka lite till (om du har större bitar bläckfisk) samt smaka av med någon msk citronsaft, salt och peppar
Paella med bläckfisk och skaldjur

Paella med bläckfisk och skaldjur

I denna paella använde vi stora räkor, krabba, calamares, små bläckfiskar och sepia. Bläckfisk av olika sorter delade i mindre bitar
Lyckad fredagsmiddag. Fylld bläckfisk

Lyckad fredagsmiddag. Fylld bläckfisk

Jag fick en idé om att göra fylld bläckfisk och fokuserade först på att hitta själva bläckfisken. Det började med att jag hittade de första bläckfisktuberna på en större COOPs fiskavdelning som brukar ha dem hemma i frysen
Musselrisotto med bläckfisk

Musselrisotto med bläckfisk

putsa och skölj om du har köpt de frysta. Bläckfisk. Använder man frysta skaldjur så bör man tina upp de innan, skölj sedan ren innan tillagningen för annars luktar det mycket hav och… du vill inte äta slem å sånt…
Paella Valencia – festmat för många

Paella Valencia – festmat för många

Sedan häller jag i kungsräkorna och bläckfiskringarna. Även den eventuella vätskan (egentligen en vinskvätt) från stekningen av räkorna och bläckfisken går ner i buljongen
Pluras paella

Pluras paella

Efter ett tag tillsätter man vitlöken, paprikan och tomaterna, sedan bläckfisken och kycklingdelarna
Grillade räkor

Grillade räkor

Varva räkor och bläckfisk på spettet. Låt räkorna och bläckfisk ringarna marinera i ca 3 timmar. 400 g råa tiger räkor skalade frysta. 200 g råa bläckfisk ringar frysta
Grillade bläckfiskringar med chili och koriander

Grillade bläckfiskringar med chili och koriander

Grillade bläckfiskringar är en perfekt förrätt som hela min familj gillar. Det är ju en klassisk rätt av bläckfisk som för tankarna, och munnen också för den delen, till en varm sommarsemester på en vit sandstrand
Dagens recept: Paella från Valencia

Dagens recept: Paella från Valencia

Vissa håller strängt på att inte blanda kött och skaldjur och vill du göra en rent maritim paella passar det bra att ta med bläckfisk och havskräftor i stället för kyckling
Typ världens godaste mat!

Typ världens godaste mat!

Någon fisk, frysta lax- och torskfiléer tycker jag fungerar mycket bra. Räkna ca 1 per personRäkor, musslor och bläckfisk om du vill ha detNågra potatisar ungefär 2-3 per ätande mun1 knippe sparris1 citron1/2-1 chili1 fänkålTimjan (helst färsk)olivolja Börja med att sätta ugnen på högsta värme
Cataplana på skolkockens vis

Cataplana på skolkockens vis

400 gram fryst skaldjursmix (musslor, räkor, bläckfisk). 400 gram fryst skaldjursmix. Igår hade vi temamiddag hemma hos oss och som vanligt när det gäller den så var det ett land som fick utgöra grund för maten
Friterad fisk och calamari

Friterad fisk och calamari

200 g små hela bläckfiskar. 200 g bläckfiskringar. Rensa fisken men låt ryggbenet och stjärtfenan vara kvar (huvudet kan vara kvar om så önskas)
Skaldjurspasta med tomatsås

Skaldjurspasta med tomatsås

1350 g fryst skaldjursmix, blandade skaldjur som bläckfisk, musslor och räkor eller motsvarande färska
Ett smakprov från Friuli

Ett smakprov från Friuli

Ursprungligen var vår tanke att att vi skulle haft bläckfisk i denna men då vi inte hittade någon färsk sådan fick vi snabbt tänka om, istället för bläckfisk fick det bli laxfile
Paella och Gino i knyte över elden

Paella och Gino i knyte över elden

Frysta ärter och bläckfisk från frysdisken. Paella med kyckling, bläckfisk, musslor och räkor. Elda på under Muurikkan och fräs bläckfisk, paprika och chili och färska musslor i olivolja

Linguine med skaldjur

Tycker absolut du ska testa denna supersmarriga pastarätt, kanske kör du även på bläckfisk som originalreceptet, eller som vi - utan