Köttet ska vara fryst när det börjas tillagas. Det fanns mycket vilt i frysboxen hemma och har man tillgång till älgkött så är det ju urmodern till detta recept
Kanske lite väl fryst, men jag chansade ändå och har överlevt. Ett fantastiskt tillagningssätt och hur bra som helst om du glömt en bit älgkött i frysen
Den fantastiska gorgonzolasmakande såsen i kombination med älgköttet var ljuvlig. 800 g älgkött (eller grytbitar av nöt). 200 g frysta björnbär (lägg dem att tina i kyl under natten). ) 800 g älgkött (eller grytbitar av nöt). 200 g frysta björnbär (lägg dem att tina i kyl under natten)
Älgskav är enkelt att göra när man som vi har en skärmaskin, istället för att förfrysa fingrarna lägger man det fortfarande frystaälgköttet i skärmaskinen och snabbt har man skav
Trixet med tjälknölen är att köttet ska vara fryst och tillagas på låg temeratur i många timmar, så i juletider passar det bäst att göra den under natten, när man inte behöver ugnen till någon annan förberedelse
Köttet går också lättare att skiva om det är halvfryst. Gravat älgkött kan serveras som förrätt med sallad (se bilden) eller som huvudrätt, gärna med en potatisgratäng
Strö en handfull frysta lingon i grytan. älgkött, Husmanskost, Lingon, viltkött. Warning. count(). Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/90/144790/matikvadrat
Lägg det frysta köttet i en ugnsform och sätt in det i nedre delen av ugnen. Tyvärr har vi inte samma tillgång till älgkött som vi hade tidigare så numera blir det inte lika ofta, men när vi väl lagar denna rätt – oj vad det njuts då