Köttet går också lättare att skiva om det är halvfryst. Gravat älgkött kan serveras som förrätt med sallad (se bilden) eller som huvudrätt, gärna med en potatisgratäng
Till detta hade jag blomkålsris (från de frysta påsarna jag har gjort, blev precis som vanligt) tomat/mozzarella sallad, pepparrotskräm och kantarellsås (men saften från köttet)
Köttet ska vara fryst när det börjas tillagas. Det fanns mycket vilt i frysboxen hemma och har man tillgång till älgkött så är det ju urmodern till detta recept
Kanske lite väl fryst, men jag chansade ändå och har överlevt. Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Skär tunna skivor av det frysta köttet tills du får lagom mängd. Inspirerad av makens jaktlycka under dagen idag, en älgkalv och en hjort, bestämde jag mig för att göra älgskavsgryta med potatismos och lingonsylt till middag