Frusen älgstek recept

En frusen knölig älgstek

En frusen knölig älgstek

Tjälknöl, eller Tjälknul är en klassiker i det nordiska köket och uppstod genom att Ragnhild Nilsson, som var gift med en älgjägare, bad sin glömske man att tina älgsteken i ugnen dagen innan hon kom hem
Viltskavsgryta i muurikka

Viltskavsgryta i muurikka

Klart att serveras 1 kg frusenälgstek. Ta fram steken kvällen innan och lägg i kylskåpet då är den lagom upptinad till morgonen och ska då skäras i tunna skivor
Tjälknöl på älg

Tjälknöl på älg

4 kg älgstek. lägg in den frusen i ugnen på 75 grader. 4 kg älgstek. Mannen i huset har länge länge velat att vi skulle göra tjälknöl

Ciderälg

Förra helgen stoppade jag in en älgstek i ugnen…igen…. Min stek var frusen när den åkte in i ugnen så det tog 4-5 timmar innan den var mör och fin. älgstek ca 500-700 g. älgstek ca 500-700 g
Tjälknöl / Tjälknul

Tjälknöl / Tjälknul

Tjälknölen är Medelpads nya Landskapsrätt och receptet upptäcktes då en frusen stek glömdes i ugnen då den skulle tinas på låg temperatur
Recept: Monicas marinerade tjälknöl

Recept: Monicas marinerade tjälknöl

1 st fryst älgstek av tex. Lägg in den frusna älgsteken i ugnen på 80 grader. /Maria 1 st fryst älgstek. Det var ett tag sedan jag la in något recept
Hej på er

Hej på er

Skav i pitabröd4-5 pers500 g frusenälgstekpepparmix, salt, paprikakrydda1 msk knorrs brynt lökfondSalladGurkaTomaterMajsGul lökSmör till stekning och oljaLätt creme fraiche mexican/chili (norrmejeriers)Lätt creme friache vitlök (norrmejeriers)8 PitabrödGör så härSkär den frusna älgsteken i lövtunna skivor/flisor, du karvar dig igenom steken,Ställ muurikkan över elden, lägg i en klick smör och häll över lite olja. 500 g frusenälgstekpepparmix, salt, paprikakrydda

Kött kryddat på annorlunda sätt…

Jag stoppade i två små älgstekar och lät de steka länge. 2 små älgstekar. 2 små älgstek. Kött på mitt vanliga enkla sätt

Älgskavsgratäng

2 paket älgskav eller skär själv tunna skivor från en halv frusenälgstek. Ugn. 200 grader. Bryn löken mjuk

Viltstek

1,5 kg älgstek (frusen). Koka upp saft, soja, öl, buljong och kryddor. Smaka av med salt. Lägg i steken. Koka på svag värme under lock

Jägarens tjälknöl

benfri älgstek. Lägg köttet fruset på ett galler i en långpanna i ugnen,75 grader. Låt stå ca 12 timmar, gärna över natten