crème fraiche 18%. Botten. Lägg ingredienserna i en skål, och samlaihop till en deg med händerna. Tryck ut degen i ensmord springform, ca 24 cm i diameter
Blanda med kesella, creme fraiche, vitlök, basilika och ruccola. Till de senare hör en smörgåstårta på italienska, en smal variant hämtat från en gammal Arla-broschyr, och en skink- och frukttårta, ett klipp från en av mormors Allers-tidningar (för övrigt den tidning/de klipp som startade min receptsamling när jag var 15 år). Smörgåstårta på italienska /10p9 långskivor vitt bröd (jag brukar ta 3 skivor mörkt bröd, typ kavring)150 g gorgonzola10 marinerade soltorkade tomater1 dl urkärnade svarta oliver250 g Kesella2 dl lätt creme fraiche1 pressad vitlöksklyfta1 dl grovhackad basilika1 dl grovhackad ruccolaGarnering. Skink- och frukttårta /10p9 skivor bröd, skurna på längdenFyllning 1. 2 dl lätt creme fraiche