Att göra egen chokladtryffel till jul blir alltid uppskattat och känns lyxigt. Här delar jag med mig av ett superbra, enkelt och gott recept som jag använt mig av i många år
En myt är att rom innehåller massor av socker bara för att rom görs på melass / sockerrör men fermenteringsprocessen skapar etanol som inte innehåller varken socker eller kolhydrater, dock kan en del romsorter, speciellt smaksatta innehålla lite socker och det beror på smaktillsatser som krydd- eller fruktsmaker
Variera gärna ditt val av proteinsmak, testa gärna vanilj eller fruktsmak. KampanjerDecemberkampanjerAlpha Plus fettsyror -15%Hud- och hårvård -20%JulbakskampanjPresenttips -15%Fyndhörnan
Den här gången blev det mycket choklad och lite fruktsmak i form av amerikanska blåbär. Hela nöjet med tårta är att komma på fyllningen och dekorera den
De lena fruktsmakerna kommer i så fin harmoni och stämmer in med den lite rökiga grillsmaken. Om SMHI den här gången har prickat in rätt så är det här en mellandag innan den ordentliga värmen börjar komma in över oss
200 g mörk choklad med fruktsmak. Sätt ugnen på 180º. Klä en långpanna, 30 x 40 cm, med bakplåtspapper. Smält choklad och margarin i en gryta över svag värme
Lägg aprikoserna i vatten ett par timmar så att de mjuknar. Skär dem och katrinplommonen i småbitar. Pressa apelsinen och riv äpplet på den grova sidan av rivjärnet
Jag har för mig att de fanns i fruktsmak också men de var de minst goda. AKO-kolan är tillbaka. I min ungdoms glada dagar var jag Blekingebo, närmare bestämt i Karlskrona
Vill man använda en surare fruktsmak (till exempel citron, hallon eller vinbär) rekommenderar jag att addera en skvätt sockerlag till juicen innan man gör jellon)
Det finns en tendens att smakerna på bredden är en aning tydliga i förhållande till mellanregistret vilket ger det en liten obalans, i mitt tycke är också fruktsmaken är en aning för koncentrerad – jag tycker det skulle tjäna på att dras ut en aning men här beror det på vilket vin man vill ha, ett matvin eller ett sällskapsvin