Varför inte testa en julig variant av fruktsallad som innehåller apelsiner, äpple och banan och som toppas med lite gojobär och en sockerlag på kokossocker och kanel
Den som vill ha en sötare fruktsallad kokar sockerlag som blandas i lite i taget när den svalnat. Fruktsalladen går att göra i ordning i förväg, förvara den svalt
Skrapa fröna ur vaniljstången och rör ner dem i sockerlagen. ) att kalla den Östersj-ösig fruktsallad. Blanda alla fruktbitarna till fruktsalladen och häll på lagen
Låt sockerlagen kallna. Arrangera frukterna vackert runtom glassen och ringla över sockerlagen. Vispa samman äggulor, socker och yoghurt några minuter så att sockret smälter
Låt skalen svalna i sockerlagen. Man kan frysa in fruktköttet och använda i en fruktsallad, men jag rekommenderar att äta upp det om det bara handlar om 2 apelsiner
Servera glace au four till en fin fruktsallad. Jag tog banan, gröna druvor, kiwi, passionsfrukt och björnbär som marinerades i lite sockerlag blandad med cointreau
Jordgubbar i fruktsallad är minst sagt underskattat. Den allra läckraste blandningen är nog i mitt tycke fruktsallad på jordgubbar, pakistansk mango och passionsfrukt
Fruktsallad med cointreau. Ta kastrullen från värmen och låt sockerlagen kallna. Rör ner sockerlagen i bärmoset och ställ skålen i frysen i cirka 1 timme
Kan också användas att blanda i fruktsallader och pajer. Gör sockerlagen. DAGENS RECEPT 15-01-23SYLTADE APELSINSKALOm du använder mycket apelsiner i hushållet så är det både klokt, ekonomiskt och praktiskt att ta vara på skalen