Fruktlikör recept

Somrig drink

Somrig drink

2 cl Amarula fruktlikör. Häll apelsinjuice, vodka och Amarula i ett glas, ej för smalt. Rör om. Fyll på med bär och toppa med isbitar
Julkaka med frukt

Julkaka med frukt

3/4 dl fruktlikör eller konjak. Hacka plommon och cherrybär i mindre bitar och låt dem ligga och dra i likör/konjak minst två timmar
Jordgubbstiramisú

Jordgubbstiramisú

Skölj och snoppa jordgubbarna. Mixa ca 300 g med 1 dl florsocker. Skiva resten, men spara några bär till garneringen
Äppelkaka med choklad

Äppelkaka med choklad

5 dl limoncello eller annan fruktlikör. 5 dl limoncello eller annan fruktlikör. En lite annorlunda variant på äppelkaka
Crema di ricotta alla frutta fresca

Crema di ricotta alla frutta fresca

2 msk limoncello eller annan fruktlikör. Tärna eller skiva stenfrukterna. Dela jordgubbarna. Blanda försiktigt med bär i likör och socker i en skål
Hallon- och basilikamoussetårta

Hallon- och basilikamoussetårta

Om du vill att tårtan ska få en mer vuxen smak (och bara serveras till vuxna) är det gott att istället för apelsinjuice använda midori eller annan fruktlikör för att dränka in bottnarna
Små lyxbakelser

Små lyxbakelser

2 msk persikolikör eller annan fruktlikör. Ugn. 225º. Riv mandelmassan på rivjärn eller finfördela den i matberedaren
Körsbärskonfekt

Körsbärskonfekt

2 msk rom eller fruktlikör. Skär körsbären i halvor och lägg i en liten skål. Tillsätt rom eller likör och rör om
Tuttifrutti-cocktail

Tuttifrutti-cocktail

Smaksätt krämen med lite fruktlikör. Häll av spadet från frukten. Blanda samman frukten med vaniljkrämen

Anyone for picnic?

När kakan svalnat, rör ut ca 1,5 dl florsocker i lite citronsaft eller fruktlikör och glasera kakan. Så här års är det underbart med picnic

Italiensk körsbärspaj

2 msk fruktlikör. Kärna ur körsbären med en urkärnare eller med hjälp av en liten kniv eller sked. Häll likören i en skål och lägg i bären

Glöggparafait

Servera med avrunna mandarinklyftor och gärna en god fruktlikör till 4 äggulor. Vispa äggulorna med sockret riktigt poröst

Choklad- och körsbärstrifle

eller liknande bär- eller fruktlikör. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker

Chokladbollar med aprikosmarmelad

Blanda de torra ingredienserna i en skål och fördela det mjuka smöret däri. Bind ihop blandningen med aprikosmarmelad (eller din älsklingsmarmelad)

"Vedträn" med choklad och apelsin

Droppa fruktlikören över kaksmulorna, skaka om och låt dra en stund. Lägg mördegskakorna i en plastpåse och krossa dem fint genom att rulla en brödkavel över påsen

Mandelformar, med yoghurtfyllning

Pensla insidan av kakorna med fruktlikör eller fruktjuice. 2 msk fruktlikör eller konc. Riv mandelmassan på ett rivjärn