Blanda ner tomatpuré och vin. 15 dl vitt vin. 1Ingredienser 1,2 kg Blandat lammkött, gärna med ben men räkna då bort benens vikt 2 msk rapsolja 4 st vitlöksklyftor 2 st gul lök 2 msk tomatpuré 5 dl vitt vin 12 st torkade aprikoser 6 st kanelstänger 4 st stjärnanis 0,5 tsk chiliflakes 1 msk salt 2 msk koncentrerad köpt kalvfond eller dubbel mängd hemgjord 30 st cocktailtomater vatten Topping
Det var en utmaning att hitta bra mat då det tydligen äts mycket mackor till lunch, men med lite frukt, BCAA och en massa Questbars i väskan gick det hyfsat bra ändå
Tämligen gles frukt med ett något kartigt inslag. Att hålla igen efter helgernas excesser behöver inte betyda en glanslös januari – det finns vinfynd till rimligt pris
Tanken med matlådan är den ska innehålla produkter som är lätta att jobba med och som genom att komplettera med färskvaror och exempelvis billiga grönsaker och rotfrukter i säsong ska räcka till många olika slags maträtter
Förra veckan, precis en vecka sen faktiskt, satte vi årets vin på jäsning. Vi köpte också ett stort kit för att göra vin förra året, och rengöring för flaskor och jäsmätare från samma ställe
Ett fat med blandade godsaker, kex i olika utföranden och smaker, goda ostar, frukt och grönt och till sist olika charkuterier - vissa från GeMa-Livs och andra av märket Delize
Smaken är torr med inslag av tropisk frukt, vanilj och fat. Väldigt lik mina andra fisksoppor men den här gången hade jag mer vin än vad jag brukar ha, jag hade mycket fänkål, mycket purjolök och lite mindre av gul lök
I med nötter, torkad frukt och hälften av örterna. Ta fram osten sådär 2-3 timmar innan den ska serveras, dekorera med några rosmarinkvistar, nötter och torkad frukt