Skölj och halvera frukten på längden och skrapa ur kärnhuset. Skär squashen i ganska stora bitar och koka dem knappt mjuka saltat vatten cirka 2-3 minuter
Skumma väl under kokning så sylten blir helt klar. Häll upp lite sylt på ett fat och se om den stelnar, när den gör det häller du upp i väl rengjorda varma burkar
Skölj och rensa bären/frukten. Blanda bär/frukt (stora bär delas) och sockret i en gryta. Om bären eller frukten du använder har kärnor så kan du koka bären/frukten först och sedan sila av innan du tillsätter sockret
Frukten och bären la jag i kylskåpet kvällen innan, så att de tinat lagom till morgonen. Något annat som hände igår var att jag så snart jag stigit upp efter min skönhetssömn kokade sylt
Enkelt och snabbt sätt att göra din egen marmelad eller sylt. Syltsockret innehåller redan pektin och citronsyra vilket gör att marmeladen får en bra konsistens och hållbarhet
Var kritisk när du väljer grönsaker och frukt som ska läggas in. SYLTADE NYPON OCH SYLTAD PAPRIKA. Skadade eller angripna grönsaker och frukter kan också fungera som små röthärdar och få din fina konserv att jäsa eller mögla
Tillsatte vatten så att det nästan täckte frukten. När jag gör något så vill jag ju gärna få ut så mycket som möjligt av mina råvaror så därför gör jag alltid saft och sylt på samma sats
Det finns tusen olika varianter på brödet med olika mjölsorter, nötter, frön, torkad och färsk frukt, siraper, sylter… Det värsta är bara att brödet är minst lika god som en sockerkaka och är svårt att sluta äta
• I en marmelad eller sylt av citrusfrukter passar det extra bra att tillsätta nötter eller mandlar. Det är alltid lite olika beroende på vilka bär eller frukt
Vispa Milda Visp och spritsa lite grädde på varje skiva, servera med valfria färska bär eller frukt. Bred genast på sylt eller äppelmos i ett jämnt lager över kakan och rulla ihop den