Blötlägg fruktenoch låt stå lika länge. Blanda vatten, rågmjöl och surdeg i ett stort kärl. Valnötter. Stjälp genast bröden ur formen och låt svalna insvepta i handdukar
)hackade torkade aprikoserpumpafrönhackad mandel (en näve)russinsirapsaltolivolja (till formen och även en slatt i degen)lättyoghurtbikarbonat (2 tsk)Rörde ihop allt, hällde i en oljad brödform, degen var rätt så lös
Hacka nötterna grovt och strimla frukterna. Blanda filmjölk och bikarbonat och rör ner i de torra ingredienserna med sirapen ochfruktenoch rör ihop till en jämn smet
I bland byter jag ut nötter, torkad fruktoch mjölsorter. Ingredienserna i detta bröd är som ätt äta en müsli med filmjölk men det är bakat…Man blandar helt enkelt bara ihop alla ingredienser i en skål och gräddar sedan müsli/filsmeten i brödformar och sedan får man detta underbara bröd
Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötternaoch den får lite sötma från den torkade frukten
Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, fruktoch bönor. Blanda ner nötteroch aprikoser. Det är saftigt, luftigt och smakar inte alls så nyttigt som det ser ut
Hacka nötteroch aprikoser grovt. Tillsätt lite av vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
2 bröd ca 1 kg fruktochnötter. 1 påse hasselnötter (200 g) och 1 påse mandel (200 g) (för 2 bröd) 10 dl vetemjöl 8 dl rågmjöl 1 tsk kardemumma 2 tsk bikarbonat 2 tsk salt 2 dl mörk sirap 1 liter filmjölk Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong