I recept med surdeg eller levain bakar man nästan alltid ut limpor eller baguetter. Idag bestämde jag mig för att testa att göra små bullar i stället och det blev jättebra
Ugn 250°. Häll nästan allt mjölet (spara ca ½ dl till utbakningen) i köksmaskinens bunke tillsammans med smör i klickar, kallt vatten, kryddor, brödsirap
ENKLA KUMMINLIMPAN, två stora bröd och några frukostbullar. Det här kumminbrödet, inspirerat av Saltå Kvarns Barsjabröd fast utan surdeg, bakade jag på det där viset och det blev mycket gott
Men det är sällan jag kommer ihåg att sätta en bra deg eller surdeg till söndagsmorgonen. Måndag till lördag äter i stort sett ingen i vår familj vanligt bröd
För att göra en lightversion av surdeg sätter jag en fördeg på 3-5 dl vätska och lite jäst blandat med så pass mycket mjöl att smet-degen känns som pannkaksmet
50 g surdeg. 50 g surdeg. Superenkla och supergoda bullar som du kan grädda på morgonen till frukosten. Till dessa behövs ingen degblandare som många kanske saknar