Vill du kan du byta ut fröerna mot andra sorter, kanske linfrön och sesamfrön istället. Frukostbullarna in action, passade perfekt till melodikrysset på radion
Pensla bullarna med ägg och strö över sesamfrö. dl sesamfrön. På kvällen. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt kesella, smör, olivolja, salt och det mesta av mjölet
valfria frön - sesamfrön, vallmofrön, solrosfrön eller pumpafrön alt. Men för att få lite variation testade jag att göra smidiga glutenfria frukostbullar som rörs ihop och bakas ut utan jästning (bara en kort stunds svällande)
Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. sesamfrön. Tillsätt salt, olja, solrosfrön, sesamfrön, linfrö, havregryn, grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl och arbeta degen väl i maskin i 10 minuter (för hand i 15 minuter) Degen ska vara kladdig. 1 dl sesamfrön
Sesamfrön. Min kära systers otroligt goda frukostbullar. 6 - 8 dl vetemjöl1 msk brödsirap12 g jäst1 tsk salt2,5 dl kallt vatten1 msk oljaSesamfrönSmula jästen. När du sedan kommer upp på morgonen sätter du ugnen på 250 grader, penslar bullarna med vatten och tar på lite sesamfrön sen går du och duschar, stoppar in bröden, Klär på dig och sedan är de klara att ätas
Jag toppade mina med krossade linfrö, vallmofrö och sesamfrö. vallmofrö, sesamfrö eller andra frö. Det är inte mycket som slår en frukost med nybakat bröd och goda pålägg
Pensla frallorna med ett uppvispad ägg och garnera med vallmofrön alternativt sesamfrön. -)Kalljästa frukostfrallorca 20 (eller fler)50 g jäst5 dl mjölk1 ägg1 dl sirap (1/2 dl sirap och 1/2 dl rårörsocker)50 g smör1/2 tsk saltmjöl tills det blir en deg1 ägg till penslingvallmofrön, blåasesamfrön, skaladeLös upp jästen i mjölken
Jajamensan, glutenfria frukostbullar är vad det Mårtenssonska köket har att erbjuda denna fredag. Frukostbullar, som är så fullproppade av fröer så att man står sej på frukosten ett bra tag och magen blir på bra humör