Forma sex små bullar och lägg plåt en plåt med bakplåtspapper. Vallmofrön. Vi fick keso över från i går så barnen och jag slängde ihop nyttiga frukostbullar som blev väldigt uppskattade
I recept med surdeg eller levain bakar man nästan alltid ut limpor eller baguetter. Idag bestämde jag mig för att testa att göra små bullar i stället och det blev jättebra
Pensla med ägg och strö över vallmofrö el. Blanda oljan med mjölken och värm till 37'. Kavla ut degen ca ½ cm - 1 cm tjocklek och ta ut runda bullar med ett mått ca 10 cm i diameter
Rulla bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö på frön. Täck skålen med plastfolie och låt jäsa i 45 minuter
Det är inte mycket som slår en frukost med nybakat bröd och goda pålägg. Kalljäst bröd är något jag verkligen gillar, då det är så smidigt att arbeta med och man slipper vänta i flera timmar på att degen ska jäsa (istället jäser degen över natten, då man sätter degen kvällen innan
Pensla frallorna med ett uppvispad ägg och garnera medvallmofrön alternativt sesamfrön. Frallorna stod i kylen under natten och i morse var det bara att pensla med ägg och strö över lite frön innan de åkte in i ugnen
Pensla med ägg och strö på vallmofrön. )Snabba frukostbullar 16-20 st7 dl vetemjöl1 dl grahamsmjöl1 tsk salt4 tsk bakpulver100 g smör3 dl mjölk eller filmjölkPensla med. 1 uppvispat äggströ på vallmofrönBlanda de torra ingredienserna, gärna i en matberedare (vi blandade för hand eftersom vi gjorde halv sats). / Anki och Håkan Snabba frukostbullar 16-20 st