Frukostbullar med solrosfrö recept

Frukostbullar med solrosfrön

Frukostbullar med solrosfrön

Pensla med ägg eller filmjölk och strö över solrosfrön. Rör ut den smulade jästen med degspadet. solrosfrön
Supergoda frukostbullar

Supergoda frukostbullar

Bullarna blev supergoda och krävde verkligen minimalt med arbete, ca fem minuters jobb kvällen innan och sisådär fem minuter till på morgonen
Kalljästa frukostbullar

Kalljästa frukostbullar

Strö på solrosfrön. 12 msk solrosfrön. 125 g jäst (0,5 förp) 6 dl vatten, kallt 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl 8 dl vetemjöl 1 dl vetekli 2 msk solrosfrönRör ut jästen i lite av det kalla vattnet
Kalljästa frukostbullar

Kalljästa frukostbullar

Pensla bullarna med ägg och strö över solrosfrön. Vare sig det är snabba småbröd med bakpulver i som scones eller om det är stora limpor som jäst i dagar
Kalljästa frukostbullar

Kalljästa frukostbullar

Det var inte igår det hände, det kan vi lova, men det där med att baka är något som går i vågor här i Mårtenssons kök av någon anledning och just nu är tydligen vågen på väg upp igen
Frukostbullar

Frukostbullar

Blanda havregryn, havrekli, solrosfrön, salt socker och hälften av vetemjölet i en skål. Löjligt enkla frukostbullar men ack så goda
Glutefria frukostbullar

Glutefria frukostbullar

När jag jobbar tidigt blir det alltid keso eller kesella med bär eller müsli och sedan dricker jag kaffe på jobbet

Saftiga frukostbullar

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över fröna, som t ex solrosfrö eller vallmofrö. Herregud, vad mycket jag har att fixa med
Frukostbullar med chiafrön

Frukostbullar med chiafrön

Som vanligt är det bara att lösa upp jästen med ljummet vatten och sedan tillsätta agavesirap, olivolja chiafrön, solrosfrön, linfrön och salt

Frukostbullar med gojibär

Blanda i salt, honung, linfrö, gojibär, hackade valnötter, solrosfrön och grahamsmjöl. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen väl med maskin
Frukostbullar

Frukostbullar

Pensla med ägg och strö över solrosfrö. Blanda kokande vatten med salt, råg, linfrö och rågmjöl i en skål
Frukostbullar

Frukostbullar

Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön. Tillsätt salt, olja, solrosfrön, sesamfrön, linfrö, havregryn, grahamsmjöl och 5 dl vetemjöl och arbeta degen väl i maskin i 10 minuter (för hand i 15 minuter) Degen ska vara kladdig. Skär degen i 18–20 bitar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 1 dl solrosfrön
Frukostbullar med gojibär

Frukostbullar med gojibär

Blanda i salt, honung, linfrö, gojibär, hackade valnötter, solrosfrön och grahamsmjöl. Tillsätt det mesta av vetemjölet och arbeta degen väl med maskin

Martin Johanssons kalljästa frukostbullar

Pensla längden med kallt vatten och strö över solrosfrö och mjöl. ”Det här är frukostbrödens svar på Caroline af Ugglas sångskola, alla kan baka dem”, så säger Martin Johansson om sina kalljästa frukostbullar och jag kan inget annat än att hålla med honom