Fantastiskt gott med smör, ost och kanske lite marmelad. Idag använde jag mig av rågmjöl, linfrön och gula russin men vill man göra ljusa bullar kan du ta enbart vetemjöl
Jag har bakat detta bröd i vår gasolgrill, under sommaren, med lite passning så fungerade även det. Tillsatte jag också lite linfrön, då det ger lite mer stadga till bröden tycker jag
Blanda resten av vetemjölet med bakpulvret och arbeta snabbt in det i degen. linfrön eller sesamfrön. Pensla bullarna med ägg och strö på valfria frön, eller låt bli
Det var inte igår det hände, det kan vi lova, men det där med att baka är något som går i vågor här i Mårtenssons kök av någon anledning och just nu är tydligen vågen på väg upp igen
Jag tänkte därför dela med mig av ett recept som jag testade förra helgen. 1 msk linfrö. 1 msk linfrö. Många tycker vi nog om att äta nygräddade bullar på morgonen, men likt mig är många inte alltid så sugna på att stå och baka och vänta på jäsning under en lång tid
½ dl krossade linfrön. Frukostbullar fullproppade med frukt och nötter. ½ dl krossade linfrön. 4 dl dinkelmjöl med fullkorn. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter. 4 dl dinkelmjöl med fullkorn
Jag testade denna gång att baka glutenfria frukostbullarmed riven squash i som gav saftiga bullar. Och med massor av pålägg på, dubbelsovlat eller ännu hellre har jag fler pålägg på än två
Fortsätt likadant med resten. Använd en muffinsplåt till de här matiga frukostbullarna. Täck plåten med en bakduk och ställ in plåten i kylskåpet över natten