Frukostbullar med grahamsmjöl recept

Frukostbullar med grahamsmjöl

Frukostbullar med grahamsmjöl

Lös upp jästen i lite vatten, slå på resterande vatten. Tillsätt 1 liter av mjölet (blanda t. ex graham och vete) och blanda till en "fördeg"
Snabba frukostbullar

Snabba frukostbullar

Vispa ägget lätt med en gaffel och pensla sedan bullarna med äggvispet, strö på lite vallmofrön. 1 dl grahamsmjöl
Nattjästa frukostbullar

Nattjästa frukostbullar

Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej i maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med plastfolie
Grova frukostbullar

Grova frukostbullar

Frukostbullen på bilden är fylld med en enkel och god kesoröra. Arbeta in linfrön, havregryn, rågmjöl och grahamsmjöl
Snabba frukostbullar

Snabba frukostbullar

Blanda resten av vetemjölet med bakpulvret och arbeta snabbt in det i degen. Pensla bullarna med ägg och strö på valfria frön, eller låt bli
Snabba frukostbullar utan jäst

Snabba frukostbullar utan jäst

Alltid gott med ljumna och nybakade frukostbullar. För man kan inte var med överallt även om man vill. Så jag och Oliver rörde ihop lite Frukostbullar
Kalljästa frukostbullar

Kalljästa frukostbullar

Häll i salt, grahamsmjöl, vetemjöl och vetekli. 13 dl grahamsmjöl. 125 g jäst (0,5 förp) 6 dl vatten, kallt 1 tsk salt 3 dl grahamsmjöl 8 dl vetemjöl 1 dl vetekli 2 msk solrosfrönRör ut jästen i lite av det kalla vattnet
Snabba frukostbullar utan jäst

Snabba frukostbullar utan jäst

Alltid gott med ljumna och nybakade frukostbullar. För man kan inte var med överallt även om man vill. Så jag och Oliver rörde ihop lite Frukostbullar
Kalljästa frukostbullar

Kalljästa frukostbullar

Smula ner jästen i en bunke, rör ut jästen med kallt vatten. Häll i grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget
Snabba frukostbullar utan jäst

Snabba frukostbullar utan jäst

Klä en plåt med bakplåtspapper. Ta ut bollar av degen med hjälp av en sked och lägg på plåten. Forma runda med mjöliga händer
Kalljästa frukostbullar

Kalljästa frukostbullar

Helgens bullbak blev åt det lite grövre hållet med bland annat grahamsmjöl, solros- och pumpafrön i degen
Frukostbullar på 20 min!

Frukostbullar på 20 min!

Jag tänkte därför dela med mig av ett recept som jag testade förra helgen. 1 dl grahamsmjöl. 1 dl grahamsmjöl
Nattjästa frukostbullar

Nattjästa frukostbullar

Täck med plastfolie och ställ in bunken i kylskåpet över natten. Tillsätt resten av vattnet, salt, grahamsmjöl och vetemjöl special
Frukostbullar med ost och bacon

Frukostbullar med ost och bacon

Vi har gjort varianter av frukostbullar innan, men då med annan bröddeg. Värm mjölken så den blir fingervarm, blanda den sen med jästen
Frukostbullar snabba och supergoda

Frukostbullar snabba och supergoda

Skär smöret i tärningar och blanda med mjölblandningen till en smulig deg. Gärna med matberedare. 1 dl grahamsmjöl
Frukostbullar

Frukostbullar

Pensla bullarna med filmjölk och strö över vallmofrön. Grahamsmjöl och rågmjöl ger de här bullarna god smak och fibrer
Frukostbullar med levain

Frukostbullar med levain

I recept med surdeg eller levain bakar man nästan alltid ut limpor eller baguetter. 500 g levain300 g vetemjöl special175 g grahamsmjöl350 g vatten25 g honung12 g saltvallmofröArbeta ihop alla ingredienser utom saltet på låg hastighet i 13 min. 175 g grahamsmjöl

Frukostbullar med linfrö och solrosfrö

Dessa goda frukostbullar sitter vi och mumsar på just nu. KALLJÄSTA FRUKOSTBULLAR. 2 dl grahamsmjöl. Forma degen till 6 stycken bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 2 dl grahamsmjöl