De här frukostbullarna med pålägg av kalkon, Brie, sallad och paprika, bjöds gänget på tillsammans med blåbärssmoothie och havre- och blåbärscoockies (recept i morgon)
Vetemjölet vi använder heter Manitoba och det krävs en smula längre tid för att bearbeta degen med det mjölet, det går hur bra som helst att använda vanligt vetemjöl eller det som kallas "special" istället om du har det
Frukostbullar med Solrosfrönca 30 små eller 20 större5 dl vatten50 g jäst50 g olivolja eller smör10 g salt10 g honung150 g solrosfrön700 g ManitobaCream eller vetemjöl specialSmula jästen i en degbunke
Använde Vetemjöl Fullkorn Special i stället för ManitobaCream och det funkar lika bra. 5 dl Fibrex3 msk Brödsirap1 tsk saltca 1 liter ManitobaCream(eller Vetemjöl Special) Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull, koka upp
7 dl ManitobaCream. Smula ner jästen i en skål och tillsätt vattnet. Rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, sirap, salt, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet