14-15 dl (800 g) mörkt lantbrödsmjöl. Ugn 250°. Häll nästan allt mjölet (spara ca ½ dl till utbakningen) i köksmaskinens bunke tillsammans med smör i klickar, kallt vatten, kryddor, brödsirap
Frukostbullar i olika former är som bekant något jag bakar med jämna mellanrum. Smält fettet och blanda med mjölken och vattnet, värm till fingervarmt Smula jästen i en bunke, blanda med den varma vätskan, rör tills jästen löst sig Tillsätt ägg, salt och sirap Blanda i kli, lantbrödsmjöl och rågmjöl
Häll i (i nämnd ordning) vetekli, rågmjöl, lantbrödsmjöl och till sist vetemjöl special. Har man inget att göra en söndag så kan man ju som sagt exempelvis baka frukostbullar
(Själv blandade jag ljust lantbrödsmjöl med vetemjöl). Så vi bakade dessa goda frukostbullar i morse. (Själv blandade jag ljust lantbrödsmjöl med vetemjöl)