Frukostbullar lantbrödsmjöl recept

Jäsfria frukostbullar

Jäsfria frukostbullar

Men i helgen gjorde jag ett undantag, då jag hittade ett recept hos Lindas Bakskola på Jäsfria frukostbullar
Grova kalljästa bullar

Grova kalljästa bullar

14-15 dl (800 g) mörkt lantbrödsmjöl. Ugn 250°. Häll nästan allt mjölet (spara ca ½ dl till utbakningen) i köksmaskinens bunke tillsammans med smör i klickar, kallt vatten, kryddor, brödsirap
Rågbullar

Rågbullar

Frukostbullar i olika former är som bekant något jag bakar med jämna mellanrum. Smält fettet och blanda med mjölken och vattnet, värm till fingervarmt Smula jästen i en bunke, blanda med den varma vätskan, rör tills jästen löst sig Tillsätt ägg, salt och sirap Blanda i kli, lantbrödsmjöl och rågmjöl
Nyttiga frukostbullar

Nyttiga frukostbullar

Häll i (i nämnd ordning) vetekli, rågmjöl, lantbrödsmjöl och till sist vetemjöl special. Har man inget att göra en söndag så kan man ju som sagt exempelvis baka frukostbullar

Goda och snabba frukostbullar

(Själv blandade jag ljust lantbrödsmjöl med vetemjöl). Så vi bakade dessa goda frukostbullar i morse. (Själv blandade jag ljust lantbrödsmjöl med vetemjöl)

Nyttiga frukostbullar

Tillsätt kruskakli, rågmjöl, lantbrödsmjöl och till sist vetemjölet. 7 dl ljust lantbrödsmjöl. Smula jästen i en degbunke