Frukostbröd recept

0 Spara
Frukostbröd

Frukostbröd

Jag gjorde mina frukostbröd såhär. 1 dl grahamsmjöl1 dl fullkornsdinkelmjöl2 tsk bakpulver4 krm ingefära1 tsk kanel4 msk kokos2 krm salt2 ägg2 dl filmjölkBlanda alla torra ingredienser väl och sedan i med resten och gegga ihop tills det är helt finfördelat. 1 tsk kanel
0 Spara
Mitt nya frukostbröd – Grova rågflallor

Mitt nya frukostbröd – Grova rågflallor

grovt rågmjöl. Det gör du genom att blanda 2 dl ljummet vatten (uppvärmt, ej ljummet från kranen) och 2 dl ekologiskt grovt rågmjöl i en glasburk med plastfolie över och låt stå över natten. Dag 2 häller du på 1 dl ljummet vatten & 1 dl grovt rågmjöl och rör om och på med plastfoliet igen. Om du inte ska använda den direkt så placera den i en glasskål med lock i kylskåpet och mata den ca 1 gång i veckan med lika delar vatten och lika delar grovt rågmjöl. 125 g grovt rågmjöl. 1 dl grovt rågmjöl. 125 g grovt rågmjöl
19 Spara
Havregrynsbullar

Havregrynsbullar

Tillsätt avsvalnad fiberhavregrynsgröt (2 dl fiberhavregryn med 4 dl vatten) och blanda väl. Låt degen jäsa 6-8 timmar i kylskåp, gärna över natten i en stor skål täckt med platsfolie. Forma bullar med 2 st skedar då degen är för kladdig för att ta i med händerna. Låt dem därefter jäsa på smord plåt eller plåt med bakplåtspapper i 15 min. 4 dl fiberhavregrynsgröt
2 Spara
Frukostbröd

Frukostbröd

♥ Små frukostbröd ♥. Små frukostbröd som inte behöver jäsning, du behöver inte knåda degen tills du får ont i armen och som du fixar på 30 minuter
0 Spara
Frukostbröd

Frukostbröd

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, bakpulver, salt, russin och kummin i en bunke. Finfördela smöret i blandningen
Sökförslag och sidor