16 st 5 dl fiberberikade havregryn 2 dl grovt rågmjöl 1 dl rågkross 1 dl hela linfrön 2 tsk salt 7 dl vatten eller mjölk 2 msk olja 50 g färsk jäst 8 dl vetemjöl Lägg till i inköpslistan
10 dl vetemjöl. Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite vatten. Tillsätt resten av vattnet, olja, sirap, havregryn, salt och det mesta av mjölet
Tillsätt rågsiktsmjöl och tillsätt sedan vetemjöl. 50g jäst 5 dl vatten 1 dl rapsolja eller matolja 2 tsk salt 1 msk strösocker 4 dl rågsiktsmjöl Ca 8 dl vetemjöl Topping. Ca 8 dl vetemjöl
Vill man kan man naturligvis variera receptet precis hur som helst, till exempel byta ut lite av vetemjölet mot annan sort, strö på några goda frön, tillsätta solrosfrön, eller varför inte ha i en klick surdegsgrund i degen, det skulle nog sitta fint
Ca 15 dl vetemjöl. Ca 15 dl vetemjöl. Gott till frukost minsann. Brödkorgen från mogihome gjorde sig fin på frukostbordet tillsammans med röda rosor och julljus här snålar vi inte på stämningen