För ett par år sedan så gick jag en “surdegskurs”. Det var ett endagarsevent där en riktig surdegsgubbe (förlåt entusiast) gick all in för att få oss adepter att bli lika frälsta som han var
Behöver fylla på förrådet med frukostbröd och gjorde därför lite grova frallor, älskar att ha nötter och frön i bröd och denna gång blandade jag ner lite solrosfrön,linfrön och pumpafrön, givetvis kan man byta ut dessa mot andra frön eller nötter
Brödet är utmärkt frukostbröd och det mättar länge. Det som krävs för att lyckas är tid och surdeg, men har man ingen surdeg kan man tillsätta lika delar mjöl, vatten och 5 gram jäst istället för surdegen i steg 1. 100g surdeg. 100g surdeg
Den här dagen startade jag en surdeg till ett valnötsbröd (som kanske blev mitt livs valnötsbröd … jag ska berätta om det också förstås men vi tar en sak i taget) och en deg på vetemjöl, lite graham och yoghurt som blev frukostbröd
Passar utmärkt till husmanskost eller som frukostbröd med lite leverpastej på. Börja med att göra i ordning surdegen och skållningen på kvällen före du bakar brödet
Jag har alltid surdegsbröd eftersom det är både nyttigare, mättar längre och är snällare mot magen. Lös upp jästen i vattnet häll ner surdeg och honung
Glömde att ta fram surdegen imorse så till morgonens frukost får det bli kalljästa frallor. Brukar ha en strykande åtgång och ätes med nutella eller marmelad (av barnen)
Underbart surdegsbröd. Enkelt att göra även om det krävs lite planering med den lilla goa surdegen. Så här har vi surdegenDet finns en uppsjö av recept när det gäller surdeg - en hel vetenskap
Det har bakats rågbröd, frukostbröd, danskt rågbröd, rågbröd helt utan jäst samt frallor. Som om det inte vore nog har jag också startat surdegen till det glutenfria brödet nu
Det här är frukostbrödens svar på Caroline af Ugglas sångskola, alla kan baka dem. Man behöver ingen surdeg, inga särskilda jäskorgar, bakstenar, digitalvågar eller hushållsassistenter
Enkelt & så gott med nygräddat frukostbröd. Se till att du har en väl uppfriskad surdeg. Kom ihåg att mata din surdeg på morgonen så du har fint, bubblande surdeg till kvällen när det är dax att röra ihop degen
Mycket bra frukostbröd. Fullkornsmjölet och surdegen av råg ger en mustig smakrikedom. Pan di Sole Surdeg Solrosfrön LinfrönVi bakar Pan di Sole på de finaste råvaror